Mad Max orosz módra: megérkezett a frontra a tyúkhálóval és gumiabroncsokkal ékesített „szuperbuhanka”! (VIDEÓ)

2024. augusztus 29. 08:17

A frontszolgálatra teljesen alkalmatlan kisbuszokat az orosz katonák előszeretettel alakítják át.

2024. augusztus 29. 08:17
null

Nyitókép: Képernyőkép / thedefensepost.com

Az UAZ-452-es kisbusz, közismertebb nevén Buhanka (cipó), az orosz-ukrán háború kitörése óta sok kritikát kapott, azonban úgy tűnik, az orosz katonák képtelenek megválni a frontszolgálatra teljesen alkalmatlan járművektől – olvasható a Portfólión. 

A Buhankák valóban használtban voltak a hidegháború idején a Moszkvával szövetséges országokban, főleg mentőautóként, de már akkor sem feleltek meg frontszolgálatra: terepen közepes manőverezőképességgel rendelkeznek, páncélzatuk pedig egyáltalán nincs. 

Ennek ellenére az orosz katonák valamiért különös kötődést éreznek a kisbuszok iránt, és rendszeresen felszerelnek rájuk kiegészítő páncélzatot, ami a frontról kiszivárgott videók alapján nem igazán növeli a járművek túlélési esélyeit.

Ezen videón egy „Mad Max-stílusúvá” alakított Buhanka látható, amelyet tyúkhálóval és gumiabroncsokkal szereltek fel, sőt, még egy drónzavaró berendezést is rögzítettek rá. Az ilyen elektronikai hadviselési eszközök általában meglehetősen megbízhatatlanul működnek, és a kiegészítő „páncélzat” sem tűnik alkalmasnak arra, hogy a pisztolylőszeren kívül bármilyen más lövedéket megállítson.

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. augusztus 29. 20:00
voltospultos-2 2024. augusztus 29. 08:39 "Szirgij meg ráindít egy ötezer dolláros rakettát." A Javelin 250. Ezer. Volt 2019-ben.
2024. augusztus 29. 19:59 Szerkesztve
gilou-au-clavier 2024. augusztus 29. 10:40 "A fidestnyikek kedvence, a kadirvoita müzlem csőcselék" Ideges vagy, pótibozgoru? Vagy mástól remeg a kezed? Kiverhetnéd huttingernek, akkor nem vergődne, hogy szovjet készletből lövik az Iszkandereket. De csak kiveritek egymásnak, semmi buzulás....
B_kanya
2024. augusztus 29. 19:55
gilou-au-clavier 2024. augusztus 29. 10:40 "A fidestnyikek kedvence, a kadirvoita müzlem csőcselék is ilyennel jaszkarizott, amíg pofán nem baszták őket" youtu.be/00BU9TXTNfg?si=fc-zdEBsGzpTXWRq&t=1610 Hogy mondta a román külügyminisztered, pötibozgoru? A román külügy erre így reagált: „egyesek tanulnak a történelemből és békét kötnek, mások folyamatosan próbálják sanyargatni, megfélemlíteni vagy megszállni szuverén szomszédjaikat. Egy másik minta az, hogy folyamatosan hazudnak, torzítanak és manipulálnak.” Most Románia van megszállva... Hát hazudtok.
Tibi72
2024. augusztus 29. 14:51
A természet minimumelvre törekszik. Tehát minden, ami kisebb energiával végrehajtható, az próbál úgy megtörténni általában. Tehát, ha van egy csomó Uazod kéznél embert szállítani, akkor valószínűleg használni is fogod ha megfelelhet a kitűzött feladatra. (Lásd még, 1968-ban nagyban kenyérkiszállító autókon vonultunk be Csehszlovákiába, működött ...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!