Kiüríti a börtönöket a brit kormány: a migrációval szemben fellépő angoloknak szánják a „felszabaduló” helyeket

2024. augusztus 20. 16:12

A börtönügyi miniszter szerint „nem fogja befolyásolni a rendőrség munkáját”, hogy ilyen módon lépnek fel azok ellen a britekkel szemben, akik feldühödtek, hogy egy ruandai tinédzser több brit kislányt is megkéselt és vérükkel vörösre festette a járdát.

2024. augusztus 20. 16:12

Nyitókép: Pixabay / Joseph Fulgham 

 

Sürgősségi intézkedések bevezetését tervezi a brit kormány annak érdekében, hogy a börtönök túlzsúfoltsága ne késleltesse a felelősségre vonását, akiket az elmúlt hetek bevándorlásellenes tüntetésein, illetve a brit kormányt kritizáló posztok megosztása miatt tartóztattak le. Hétfő reggel ugyanis életbe lépett a „Korai Hajnal Hadművelet”írta a BBC.

Lord Timpson börtönügyi miniszter azt mondta, hogy a sürgősségi intézkedések segítenek „kezelni az ország egyes részein tapasztalható nyomást”. A hónap elején Angliában és Észak-Írországban kitört zavargások után több mint 1000 embert tartóztattak le. Az Ügyészség szerint eddig több mint 470 embert vádoltak meg különböző bűncselekményekkel.

A legfelháborítóbb esetekben már a közösségi médiában megosztott posztokért is többéves börtönbüntetést osztogatnak a brit bíróságok.

Az „Sick Of It” (Elegem Van) nevű X-fiók tulajdonosát Wayne O'Rourke-ot posztjai miatt három év börtönre ítélték. 

A BBC által a börtönökre vonatkozó adatok elemzéséből kiderült, hogy a börtönöknek mennyire nehéz lesz megbirkózniuk az előzetes letartóztatásban lévő és az újonnan elítélt foglyok hirtelen beáramlásával. Az angliai és walesi börtönrendszer jelenlegi kapacitása 89 191 fogvatartott. Pénteken a börtönök lakossága 87 893 fő volt.

Ezt is ajánljuk a témában

 A „Korai hajnal” művelet keretében a vádlottakat csak akkor idézik be az elöljárói bíróságra, ha a börtönben van számukra szabad hely. Ez azt jelenti, hogy a bírósági ügyek elhúzódhatnak, és az embereket rendőrségi cellákban tartják vagy óvadék ellenében szabadlábra helyezik, amíg a tárgyalásra várnak. Az Igazságügyi Minisztérium közölte, hogy a lépések nem fogják befolyásolni a rendőrség bűnüldöző képességét, és nem fognak közveszélyes személyeket elengedni.

A tervek szerint összesen 5500 elítéltet fognak kiengedni a börtönükből. 

Emellett a csökkenteni fogják azt a minimum időtartamot is, amelyet a feltételes szabadlábra helyezés előtt kötelezően börtönben kell töltenie egy-egy rabnak. Továbbá az intézkedések lehetővé teszik, hogy a bírósági megjelenésre váró vádlottakat rendőrségi cellákban tartsák fogva, amíg több börtönhely nem lesz.

Szembetűnő, hogy ez a probléma, akkor nem merült fel, amikor egy hónapja afrikai és muszlim migránsok randalíroztak az utcákon. A kormány csak azok ellen a britek ellen lép fel, akik feldühödtek, hogy egy ruandai tinédzser több brit kislányt is megkéselt és vérükkel vörösre festette a járdát.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bill-murr
2024. augusztus 21. 22:06
Az elozo globalista tory kormanyok sem voltak semmik, de vegre globalista kiraly, kommunista minielnok. Eredmeny: bebortonzik a parasztlazadokat. Meg tobb migri
EX_Terminator
2024. augusztus 21. 05:57
Ami pedig a drágalátos kormányukat illeti? AKKORÁT BUKTAK AMIT GYURCSÁNY ÓTA NEM BASZOTT A VILÁG.
EX_Terminator
2024. augusztus 21. 05:30
Le vagytok maradva. közben már vissza is hívták a rabokat mert ott folytatták ahol befejezték. Értéke csak a friss híreknek van, pont ahogy a főtt étel is csak addig jó amíg meleg.
deakbali
2024. augusztus 21. 01:47
Szerintem Orbántól vették az ötletet. Az is 4-6havonta 2-3-4ezer embercsempészt szabadít a magyar társadalomra, kiengedi őket. Hordják csak a migránsokat. Helyükre meg bevarrják a magyarokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!