Fellélegezhetünk: úgy tűnik, Irán meggondolta magát a megtorlást illetően

2024. augusztus 09. 07:12

Rájöttek az irániak: nem a civileket kéne támadni, hanem a Moszad ügynökeit.

2024. augusztus 09. 07:12
null

Nyitókép: Amer HILABI / AFP

Irán a Hamász politikai vezetője, Iszmail Haníje meggyilkolása után újragondolhatja az Izrael ellen tervezett megtorlás mértékét és formáját – írta meg a Guardian. A cikkben kifejtették, nem valószínű, Teheránt elriasztja az a szándékától, hogy a muszlim államok nem támogatják a tervezett retorziójukat.

Ezt is ajánljuk a témában

Közben izraeli tisztviselők állítólag arra a következtetésre jutottak, hogy a Hezbollah eltökélt abban, hogy a következő napokban támadást hajtsanak végre válaszul arra, hogy Izrael megölte Fuad Shukr magas rangú parancsnokot.

Ezt is ajánljuk a témában

Amerikai és izraeli források az elmúlt napokban arról számoltak be, hogy Teherán még mindig a válaszlépés mértékéről vacillál, miután jelentős diplomáciai nyomást gyakoroltak rá a muszlim államok, hogy elkerüljék a civil áldozatokat.

Irán valószínűleg inkább a támadásért felelős személyeket, különösen a Moszadot és annak ügynökségeit veszi majd célba, mint a civileket.

Az Iszlám Együttműködési Szervezet (OIC) e heti dzsiddai ülésén egyhangúlag elítélte Iszmail Haníje meggyilkolását, viszont az Izrael elleni iráni támadást nem támogatták, a pakisztáni külügyminiszter, Ishaq Dar hideg fejre és a diplomáciai úton való maradásra szólított fel – mondván, hogy a merényletet meg kell bosszulni, de „nem szabad teljesítenünk Benjamin Netanjahu szélesebb körű háborúra irányuló tervét”. Szerinte az izraeli miniszterelnök csapdát akar állítani.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 318 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2024. augusztus 09. 14:13
Irán felmérte, hogy működnek a ruszki légvédelmi rendszerek. Rájött arra, hogy modern légierővel szemben szart sem ér, így inkább kussban marad.
Falióra tábornok
2024. augusztus 09. 12:02
ja, hogy ti eddig lélegzetvisszafojtva vártátok, hogy mi lesz? :DDDD
Hobby024
2024. augusztus 09. 08:47
A Közel-keleti konfliktus szerves része annak, ami Ukrajnában folyik. Amerika erőit meg kell osztani. Robert C. Castel ( aki származásánál fogva is) a térség szakértője elemző műsorában azt mondta: Az arab világban egyetlen elfogadott norma van az ERŐ. Egy ország ebben a közegben nem teheti meg, hogy ne álljon véres bosszút. Ennek hiánya a gyengeség jele. Én még várnék a szakértők helyében az iráni lépések megítélésével.
kastellorizo
2024. augusztus 09. 08:44 Szerkesztve
Soha nem is akartak nekimenni Izraelnek. Egy olyan okból meg főleg nem, amit nem a zsidók követtek el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!