Döntött Putyin: célba vették Kijevet az oroszok

2024. augusztus 26. 11:18

Az ukrán légierő közlése szerint az orosz hadsereg 11 Tu-95-ös nagy hatótávolságú bombázó repülőgépet vetett be.

2024. augusztus 26. 11:18

Nyitókép: SERGEY GUNEYEV / POOL / AFP

Rakétákkal és drónokkal indított nagyszabású légitámadást hétfőn hajnalban ukrán területek ellen több hullámban Oroszország – közölték az ukrán hatóságok.

Kijevben legalább hét robbanás történt, a támadás miatt a fővárosban részben szünetel az áram- és vízellátás

– jelentette be Vitalij Klicsko polgármester a Telegramon. Szerhij Popko, Kijev katonai közigazgatásának vezetője ugyancsak a Telegramon a fővárost támadó tíz drón megsemmisítéséről számolt be. Zsitomir, Hmelnyickij, Ternopil és Lviv régiókból is légitámadást jelentettek.

Az ukrán légierő közlése szerint az orosz hadsereg 11 Tu-95-ös nagy hatótávolságú bombázó repülőgépet vetett be,

Kinzsal hiperszonikus rakétával is támadták Ukrajnát, és a Fekete-tenger felől is bombáztak ukrán területeket. Az első jelentések nem számoltak be a két hullámban lezajlott légitámadás okozta károkról, és halálos áldozatokat sem említettek. Viszont az Ukrajna északnyugati részén fekvő Volinyi, a keleti Dnyipropetrovszki és a déli Zaporizzsjai területről egy-egy halottat jelentettek. A hétfői támadáshullám feltehetően ismét elsősorban Ukrajna energiahálózatát célozta. Az Ukrenergo állami energiaszolgáltató vészleállásokat rendelt el. A légiriadó helyi idő szerint a kora reggeli órákban még érvényben volt.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. augusztus 26. 19:21
Castell ezt jósolta még kurszk elött.
Dunhill67
2024. augusztus 26. 18:41
nahát,hogy ez a gonosz ruszki csak az energiaellátást tudja pusztítani....hallatlan...addig örüljön a hohol,amíg putyin NEM HÁBORÚT vív ellenük...mert akkor u krajina kettő héten belül a kőkörszakba lenne visszabombázva
RasPutin
2024. augusztus 26. 17:14
zsocc44 2024. augusztus 26. 15:38 RasPutin 2024. augusztus 26. 13:44 A Pershing a földről, függőleges helyzetből lövik ki, két fokozatú hajtóműve van és nem hyperszonikus. A Pershin2 8-10 Mach-os sebessége az mi? Látod a Pershingnek egy kétfokozatú rakétára van szüksége hogy elérje a hangsebesség 8-10 szeresét. Te bolond vagy és nem tudatlan.
Lajoss
2024. augusztus 26. 16:45
Mocsadék kágébés geci.A porohos tolvaj tartótisztje.🤮🤮🤮
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!