Az oroszok Brüsszel felé fordultak, és csak annyit mondtak: Magyarország

2024. augusztus 15. 09:54

Szakértők szerint fontos választás előtt áll az Európai Unió, a Bizottságnak pedig egy ponton figyelembe kell vennie Orbán Viktor és pártcsaládjának álláspontját, különben a szétesés veszélye fenyegeti az EU-t.

2024. augusztus 15. 09:54
null

Nyitókép: AFP/Natalia Kolesnikova

A brüsszeli számításokkal ellentétben Budapest nem került elszigeteltségbe, hanem éppen ellenkezőleg, növelte a befolyását. Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek sikerült egyesítenie a „jobboldali euroszkeptikusokat" az Európai Parlamentben, ezzel valódi hatalomhoz juthat az Unióban – írja a RIA.

Európában több értelmes ember van, az ő érdekeiket képviseli Orbán Viktor, aki egy erős személyiség, képes megnyerni a választók támogatását. Márpedig az EU választás előtt áll: a józan ész politikája vagy az önpusztítás mellett dönt

– jelentette ki Vlagyimir Olencsenko, az IMEMO RAS Európai Tanulmányok Központ európai gazdaságtani szektorának vezető kutatója. Hozzátette, most azoknak jön el az idejük, akiknek világos álláspontjuk van, a többieknek „vissza kellene venniük az arcukból".

Alekszej Zudin, a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének vezető előadója leszögezte, a Patrióták Európáért sikerei önmagában nem fogják megváltoztatni a térség politikáját, ahhoz arra is szükség van, hogy olyan emberek kerüljenek hatalomra, mint Orbán Viktor. A szakértő úgy látja, rövid távon kevésbé tudják befolyásolni Brüsszel politikáját, mert nem engedik őket pozícióhoz jutni, de garantáltan nő majd a népszerűségük.

Egy ponton az Európai Bizottságnak is figyelembe kell vennie az álláspontjukat, ellenkező esetben az EU-t a szétesés veszélye fenyegeti

– jegyezte meg.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 280 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 16. 09:37
Orosz propaganda a javából…🤮🤮🤮 Mekkora hazaáruló szemétládák vagytok…. Hihetetlen…🤮🤮🤮 mandiner.ru Hol van ilyenkor a fideszes ÁVH?! 🤮🤮🤮
henri2
2024. augusztus 16. 06:43
Figyelembe veszik már most is. Ostobák de a hatalom megtartásához értenek. Lehet varázsolgatni a számokkal,de tény ,ha a jobboldali képviselők egy frakcióba ülnének,elsöpörnék a libsiket. Munkájuk jó része kimerül most abban,hogyan tudnák szétforgácsolni, elhallgattatni ,jelentéktelen színben feltüntetni a patriótákat. Remélem nem sikerül nekik. Sajnos sok beleszólásunk nincs. Senki által nem megválasztott,önösérdek vezérelt hivatalnokok cselszövésein fog múlni.
starmind
2024. augusztus 16. 00:39
"Egy ponton az Európai Bizottságnak is figyelembe kell vennie a patrióták álláspontját". Érthetetlen hogy meri egy szaros bürokrata megtenni azt, hogy nem veszi figyelembe a választók akaratát.
csapláros
2024. augusztus 15. 23:37 Szerkesztve
Ez D-dúr és e-moll 2024. augusztus 15. 19:15 ...""csapláros ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. augusztus 15. 18:53 Kurvára fúrja az oldaladat a kíváncsiság..." Ezt vehetem igenlő válasznak? :-)"... Baszott agyú: a Magyar Értelmező Szótár szerint, a VÁLASZ, egy kérdésre adott felelet, AZZAL összefüggésben. Ezzel szemben: 'a Kurvára fúrja az oldaladat a kíváncsiság' egy sima MEGÁLLAPÍTÁS, egy bizonyíthatóan létező, valóságos adat, egy tény, amelynek KÖZE SINCS a kérdésedhez. Többszörösen is igazolod a hogy kurvára nagy hiányosságaid vannak a szövegértelmezésben. Menj már el egy magyar nyelvtanfolyamra húgyagyú, mielőtt komentelésbe fogsz ! Egyébként meg szenvedj, szarfaszú tetű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!