A kárpátaljai kormányzó megmutatná a háború borzalmait a magyar politikusoknak

2024. augusztus 06. 17:39

Viktor Mikita szerint néha barátságtalan hangnemmel találkoznak a szomszédos országokból.

2024. augusztus 06. 17:39

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

 

Ukrajnának mindent meg kell tennie, hogy ne nyisson újabb frontokat újabb frontokat katonai, politikai, energetikai vagy gazdasági téren – jelentette ki Viktor Mikita Kárpátalja kormányzója a Kárpáti Igaz Szónak adott interjújában.

A kormányzó szerint Ukrajna mindent megtesz, hogy jó kapcsolatokat ápoljon szomszédjaival, annak ellenére is, hogy „néha barátságtalan retorikával” találkoznak.

Mikita úgy fogalmazott: „Ha kell, bemutatom a magyar politikusoknak a háború borzalmait, mindazt, ami ma Kárpátalján és Ukrajnában történik. Hogyan pusztítják az oroszok a közösségeinket Keleten, miközben Kárpátalján igyekszünk minden támogatást megadni a magyar nemzeti kisebbségnek”. 

A politikus azt is elmondta, hogy: „Hálás vagyok a magyar közösségnek azért, hogy fegyelmezetten viselkedik, és nem ül fel a különböző provokációknak. A kárpátaljai magyarok bizonyították lojalitásukat, kiállnak Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett”.

Mikita azt is elárulta, hogy eddig a magyar fél által javasolt 11-ből 6–7 pontban már sikerült megállapodni, a többi kérdésben pedig folytatják a párbeszédet. „Azon leszünk, hogy minden kérdésben olyan megállapodás szülessen, amely minden érintett fél számára előnyös és elfogadható. Ehhez természetesen kell majd bizonyos engedményeket tenni, kompromisszumokat kötni” – fogalmazott.

Orbán Viktor kijevi látogatásáról elmondta, hogy a tárgyalásokat hosszú előkészületek előzték meg. 

A találkozó, amin én is részt vettem, barátságos légkörben zajlott. Megállapítható, hogy mindkét országnak megvannak a saját érdekei, és ezek nem miden esetben találkoznak.”

„Ahogy az is érthető, hogy minden vezető  mindenekelőtt saját országa érdekeit tartja szem előtt” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tintapaca
2024. augusztus 07. 16:19
Csak annyit mondok: 1944-45-ben több mint 44 ezer 14+ férfit mészároltak le az ukránok Kárpátalján, a betelepdettek beültek a rablott magyar vagyonba. Városaik -a panelt leszámítva -, mais a Monarchia városépítészetének sikerességéről tanúskodnak. Ukrajna békekötésekor -megadásánál -, Szlovákiának, Romániának és Magyarországnak el kell érni, hogy menjenek vissza a szarmata síkságra. Kárpátajlát pedig háromhatalmi irányítás alá kell helyezni. Ha megmarad az USA-irányította bábállamnak, akkor a fenyegetettségünk csak nő!
lendvaiildiko
2024. augusztus 07. 09:40
Akár kényszerítették Mikitát erre az interjúra, akár csak úgy spontán jött, igazi illusztráció arra, hogy mennyire vastag dől fedi el ezen emberek arcát. Ha valakinek képe van arról, miféle és mennyi segélyt kaptak Magyarországtól, az pont e kormányzó. Én megtiltanám minden ukrán rendszámú gépjármű tranzitforgalmát, menekültjeik keressenek demokratikusabb államokat határátkelésre, mint mi és megfontolnám az áram, gázolaj gáz export leállítását Ukrajnába. Gyakorlatilag gazdasági hadüzenetet küldött Ukrajna - az eu egyik tagjelöltje - egy eu tag államnak.
magyar-robert
2024. augusztus 07. 07:26
ezt bigyónak meg a többi zsidó haszonélvezőnek meséld el. a segélyekből ellopott dollár azért jól jön minden ukrán gazembernek zellerrel az élen. eladtátok a népeteket az országotokat megérdemlitek, hogy az oroszok a földdel tegyék egyenlővé ukrajnát meg fogtok szűnni és akkor végre béke lesz
JohnnyBeGood
2024. augusztus 06. 23:35 Szerkesztve
lll
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!