Németországban és Ausztriában belső válság tört ki Magyarország miatt

2024. július 22. 09:45

Finoman szólva sem teljes az egyetértés a nyugat-európai kormányokon belül, hogy jó döntés-e bojkottálni a soros magyar elnökség eseményeit. A többség szerint nem.

2024. július 22. 09:45
SCHOLZ, Olaf

Nyitókép: MTI/AP/Michael Probst

Osztrák részről Gerhard Karner belügyminiszter részt vesz a soros magyar elnökség tárcavezetői találkozóján, Alma Zadic igazságügyi miniszter azonban nem, ő csatlakozik a Magyarország elleni bojkotthoz – írja a Der Standard, amely megjegyzi, Karl Nehammer osztrák kancellár korábban azt mondta, lehet vitatni Orbán Viktor békemisszióját, de a lehető legrosszabb megoldás, ha az Európai Unió tagállamai nem állnak szóba egymással.

A Kurier nyomtatott kiadása arra hívta fel a figyelmet, hogy

az Osztrák Néppárt képviselőjeként meglepő Karner döntése, hiszen ugyanannak a pártcsaládnak a tagja, az Európai Néppárté, mint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

A Tagesspiegel eközben azt írja, a német kormány „levonta a következtetéseket" Orbán Viktor békemissziójával kapcsolatban, ezért a belügyminiszter és az igazságügyi miniszter sem vesz részt az eseményen, csak államtitkáraik, ami jelentős vitát váltott ki a kormányon belül. Azt még nem tudni, hogy Annalena Baerbock külügyminiszter hogyan dönt.

Eddig hét ország határozott úgy, hogy nem küld minisztereket a soros magyar elnökség eseményeire, ám a tagállamok többsége egyértelműen ellenzi a bojkottot.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­­­e­­l­d­­ ­­­a­­ ­­­s­z­­­e­­x­­­i­­­ ­p­u­­n­­­c­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
bekéret
2024. július 23. 09:15
"...belső válság tört ki Magyarország miatt" Nem kell kicsinyíteni, véres zavargások ezek Magyarország miatt, nem válság.
Lajoss
2024. július 22. 14:53
Hatalmas válság…😂😂😂😂😂
B_kanya
2024. július 22. 12:49
"Azt még nem tudni, hogy Annalena Baerbock külügyminiszter hogyan dönt." Vele úgyis csak sűrűbben, nem többen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!