„Ez a lehető legrosszabb megoldás” – az osztrák kancellár ellenzi az magyar soros elnökség Von der Leyen-i bojkottját

2024. július 16. 21:54

Ursula von der Leyen azok után hirdetett bojkottot, hogy Orbán Viktor az ukrán, a kínai, a török és az amerikai elnök mellett Vlagyimir Putyinnal is tárgyalt a tűzszünet lehetőségéről.

2024. július 16. 21:54
null

Nyitókép: Pool via REUTERS/File Photo

Ahogy arról beszámoltunk, Ursula von der Leyen hétfőn úgy döntött, hogy nyíltan politikai okokból részleges

bojkottot hirdet az Európai Unió Tanácsának magyar elnökségével szemben.

Utasításba adta, hogy az Európai Bizottság csak köztisztviselői szinten képviseltetheti magát az informális budapesti tanácsüléseken – azaz a biztosok nem utazhatnak Budapestre. A döntésre azért került sor, mert Orbán Viktor az ukrán, a kínai, a török és az amerikai elnök mellett Vlagyimir Putyinnal is tárgyalt a tűzszünet lehetőségéről.

Karl Nehammer, az osztrák kancellár szerint vitatni kell Orbán eljárását, de nem szabad bojkottálni az elnökséget – adta hírül az osztrák Heute

Orbán megszegett egy tabut és erről beszélni kell, de nem lehet rá válasz egy másik tabu áthágása. Szembesítenünk kell Orbánt az egyeztetéseket nélkülöző eljárásával, de nem szabad bojkottálnunk a soros elnökséget

– jelentette ki Karl Nehammer.

A lehető legrosszabb megoldás, ha az EU-n belül nem állunk szóba egymással” – tette hozzá. „Ez az álláspont vonatkozik az ÖVP valamennyi miniszterére, akik továbbra is részt fognak venni az Európai Tanács elnökségének ülésein” – erősítette meg Nehammer.

Az Európai Bizottságnak és a Tanács elnökségének párbeszéd útján, és nem bojkottokkal kellene rendeznie a konfliktusokat

– szögezte le a kancellár.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eljolesz
2024. július 17. 08:52
Nem meri helyeselni a bojkottot. mert közel vannak a szeptemberi választások. Hát pávatánccal próbálkozik. :) Meg akar felelni a fősodornak,ezért hazudik a taburól, de tudja, hogy ha teljesen beáll a sorba, az túl sok szavazatba kerül.
pulsarito
2024. július 17. 08:47
Ursula és az agyhalott brüsszeli vezetők irigyek Orbánra, mert a világpolitikát meghatározó nagyhatalmak vezetői azonnal fogadták őt a legmagasabb tiszteletadással, míg pl. UvdL-t Erdogán félreültette egy kisszékre, a kínaiak meg a reptér turistafolyósóján egy államtitkár vezetésével fogadták!
auditorium
2024. július 17. 08:22
Michel: " Nem lehet békéről tárgyalni Ukrajna nélkül." DE lehet Svájcban tárgyalni Oroszország nélkül. Logikátlanul nyilatkoznak a vezetők. A MOTTO:JUK : " Oroszország az agresszor, Ukrajna a megtámadott ország. " Punktum". A háborút folytatni kell az ukrán győzelemig, akkor is ha EU elszegényedik és Ukrajnában nem marad kőkövön semmi, a lakossága pedig megfeleződik. Az árvákat várja Nyugat, nőik lehetnek béranyák .... Még soha nem közölt külföldi média ennyi hirt Magyarorszról és kormányáról mint most, a piaci kofától a kisiskolás gyerekig mindenki egyből kiböki Orban nevét, ha mondod, honnan jössz vagy származol.
Lajoss
2024. július 17. 08:22
Az orosz-cinkos csüngőhasút ki kell iktatni minden szinten.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!