Itt a hetedik ország az Európai Unióban, amely megtámadta Magyarországot – hivatalos

2024. július 19. 08:50

Dánia sem küld minisztereket a soros magyar elnökséghez kapcsolódó kormányülésekre, amiért Orbán Viktor az ukrán, az amerikai és a török elnök mellett az orosz és kínai vezetőkkel is tárgyalt.

2024. július 19. 08:50

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Dánia külügyminisztere közölte, az ország nem küld minisztereket a Magyarország EU-elnökségéhez kapcsolódó informális kormányülésekre, tiltakozásul Orbán Viktor békemissziója miatt – írja a Reuters, amely az orosz és kínai elnökkel folytatott tárgyalásokat említi meg, ám az valamiért kimaradt a beszámolóból, hogy elsőként Kijevbe utazott, és Volodimir Zelenszkijjel ült egy asztalhoz. Lars Lokke Rasmussen kijelentette, csak köztisztviselőket utaztatnak Budapestre.

Az Európai Parlament elfogadott egy határozatot, amely szerint Orbán Viktor békemissziójának Magyarországra nézve is következményekkel kell járnia. Dániát megelőzve a napokban Svédország, Finnország, Észtország, Lettország, Litvánia és Lengyelország is bojkottot hirdetett a magyar elnökséggel szemben.

A Mandinernek adott interjújában a kormányfő politikai igazgatója, Orbán Balázs egy „hűhával" reagált a bojkottra, mondván, nem érez abban nagy drámát, ha miniszter helyett államtitkár érkezik egy közlekedési témájú uniós dosszié megtárgyalására, az ügymenet így is megy tovább.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 288 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­k­­e­l­d­­­ ­­­a­ ­s­z­e­­x­i­­ ­­­p­­u­n­­­c­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
ZagerEvans2525
2024. július 19. 15:18
Jó hír, hogy nem betámadta, csak megtámadta. Én már ennek is tudok örülni, a többi pedig majdcsak lesz valahogy.
nempolitizalok-0
2024. július 19. 13:16
Ennek kb. akkora jelentősége van, mint amikor az MSZMP annak idején nem ült le tárgyalni Orbánékkal. Nem a libsi csürhéé a jövő, ez egyértelműen látszik.
gyaloggos
2024. július 19. 12:53
EGYÉBKÉNT PUTYIN is hülyét csinált, csinál ORBÁN VIKTORBÓL, és ORBÁN tapsolva ASSZISZTÁL ahhoz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!