Hat ország döntött: megbünteti a magyarokat, már az is biztos, hogyan

2024. július 12. 09:08

A svéd-finn megállapodást követve összesen hat ország döntött úgy, hogy bojkottálja a Magyarország által rendezendő uniós miniszteri találkozókat, ám az egységes fellépés elképzelhetetlennek tűnik.

2024. július 12. 09:08
KRISTERSSON, Ulf; ORBÁN Viktor

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Svédország és Finnország megállapodott abban, hogy közösen bojkottálják a Magyarország által júliusban megrendezendő uniós miniszteri találkozókat – írja a FAZ. Ez összesen négy alkalmat jelent, amelyeken csak köztisztviselői szinten képviselik nemzetüket.

A lap információi szerint

ugyanígy reagál Orbán Viktor békemissziójára Lengyelország, Észtország, Lettország és Litvánia is, vezetőik a NATO-csúcson, kisebb csoportokban vitatták meg, milyen választ kellene adniuk Magyarországnak.

A FAZ úgy tudja, állítólag az is elhangzott ezeken a megbeszéléseken, hogy jobb lenne figyelmen kívül hagyni a magyar miniszterelnököt, mintsem minden alkalommal főszereplőnek beállítani.

A portál megjegyzi, az uniós tagállamok képtelenek egységesen dönteni a kérdésben: Szlovákia eleve nem ítélte el Magyarországot a békemisszió miatt, Ausztria és Horvátország pedig bejelentette, mindenképpen részt vesz a miniszteri találkozókon.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 424 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. július 16. 11:50
Nos tehát. A fene az én emlékezetembe. Nem egy Olof Palme svéd miniszterelnök volt az, ki a Palesztin -izraeli háború béketeremtéséért kapott Béke-Nobel díjat? Svédország akkor mi volt? Már kicserélték a svéd népet.
viatortranssylvanicus
2024. július 16. 10:37
A svédeken nem lepődőm meg. Kétszínűnbb nemzetet a galaxisban nem találsz!
krumplinudli
2024. július 15. 16:25
Jaj jaj, mi lesz most 😅rohadtul nem érdekel minket a dühöngők nyomora! Hajrá Orbán Viktor! Csak így tovább ! Esetleg fél év mulva ha minden kötél szakad ki is léphetnénk az eu nak nevezett szarságból
Mich99
2024. július 13. 15:36
Nemrég még ők voltak a háború-ellenesség bajnokai...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!