Na, ugye: eddig nem látott közelségbe kerülhet a béke Ukrajnában

2024. július 22. 11:03

A Bundestag baloldali politikusa szerint az év vége előtt megkezdődhetnek a tárgyalások Oroszország és Ukrajna között, Orbán Viktor békemissziójáról pedig azt mondta, a diplomácia nem válhat szitokszóvá.

2024. július 22. 11:03
null

Nyitókép: AFP/Ukrán elnöki hivatal

Most már vannak arra utaló jelek, hogy még az év vége előtt megkezdődhetnek a béketárgyalások Ukrajnáról – mondta Sören Pellmann, a Bundestag baloldali pártja, a Die Linke frakcióvezetője az Izvesztyijának adott interjúban. Szerinte ez akkor lehetséges, ha az Egyesült Államok leállítja a fegyverek küldését Kijevbe. Hozzátette, a német társadalom belefáradt a háború támogatásába, és a politikusok körében is egyre nagyobb az elégedetlenség Volodimir Zelenszkijjel szemben.

Pellmannt arról is kérdezték, mi a véleménye Orbán Viktor békemissziójáról, amire azt felelte,

függetlenül attól, hogy mit gondol a magyar miniszterelnökről, a kommunikáció minden csatornájának nyitva kell állnia, a diplomácia nem válhat szitokszóvá, különösen, ha a békéről van szó.

Korábban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott, a békemisszió után „a svájci külügyminiszter találkozott az orosz külügyminiszterrel, az amerikai és az orosz védelmi miniszter telefonon tárgyaltak egymással, Zelenszkij pedig Donald Trumppal beszélt. Ehhez képest a brüsszeliektől és európai barátainktól csak egy gyerekes ülésezési bojkottra futja, meg a szájkaratéra."

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

A bevándorlás mégsem akkora királyság? Nahát!

 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­­­é­­k­­­e­­­l­­­d­ ­­­a­ ­s­z­e­­x­­­i­ ­­­p­u­n­­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
xantua
2024. július 23. 00:45
Egy a jelszónk, tartós béke, állj közénk és harcolj érte.
2024. július 22. 16:37 Szerkesztve
Úgy emlékszem, Orbán Viktor magyar miniszterelnök következetes béketárgyalást megfogalmazó gondolatai letagadhatatlan elsőségűek! Az oktalan és sértő gyalázkodásokat kéretik családon belül folytatni!
Lajoss
2024. július 22. 14:55
A csüngőhasú a potrohos békegalamb….hatása nulla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!