Elárulta Szijjártó: ezért kellett Orbán Viktornak találkoznia Vlagyimir Putyinnal, Hszi Csin-pinggel és Donald Trumppal

2024. július 22. 08:11

A magyar külügyminiszter bemutatta, hogy mi a békemisszió eddigi mérlege.

2024. július 22. 08:11
Portuguese Minister Of State And Foreign Affairs Receives The Minister Of Foreign Affairs And Foreign Trade Of Hungary Coinciding With The Arrival Of 200 Thousand AstraZeneca Vaccines Bought By Portugal From Hungary

Nyitókép: Horacio Villalobo / Getty images

A külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter a közösségi oldalán összegezte, hogy eddigi mi az eddigi mérlege és hatása az Orbán Viktor által indított békemissziónak, ami eddig meghatározta a soros magyar elnökség külpolitikai stratégiáját. A politikus szerint, a brüsszeli negatív hangok ellenére az eredmények magukért beszélnek. 

Szijjártó Péter szerint „a brüsszeli külügyes bürokrácia és egyes EU-tagországok vezetői hetek óta – frusztráltságból/irigységből/az elhibázott stratégiájuk lelepleződése miatt – a békemissziónkon köszörülik a nyelvüket.” A politikus szerint sokan még mindig nem értik, hogy miért kellett miért kellett a magyar miniszterelnöknek találkoznia Vlagyimir Putyinnal, Hszi Csin-pinggel és Donald Trumppal.

A békemisszió hatásai

Na de mi történt azóta: a svájci külügyminiszter találkozott az orosz külügyminiszterrel, az amerikai és az orosz védelmi miniszter telefonon tárgyaltak egymással, Zelenszkij elnök pedig Trump elnökkel beszélt

– hangsúlyozta a posztjában Szijjártó Péter, majd hozzátette, hogy „ehhez képest a brüsszeliektől és európai barátainktól csak egy gyerekes ülésezési bojkottra futja, meg a szájkaratéra”.

A saját programja kapcsán pedig a külügyminiszter megjegyezte:
„Ma (politikai) páncélmellény fel, (politikai) össztűzre felkészülni! Irány Brüsszel, várnak a külügyminiszter-kollégák, EU külügyi tanács”. 

Szijjártó Péter bejegyzését itt tekintheti meg:

***

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­­k­e­­l­­d­ ­a­ ­­­s­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­n­c­i­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Lajoss
2024. július 22. 15:00
Sancho Panza magánya….😥
voltospultos-2
2024. július 22. 12:57
kir2vik 2024. július 22. 08:27 somatic335 - Legyetek bátoraknempolitizalok-0 2024. július 22. 08:21 A korrekt partnereink, anno végigerőszakolták az országot. elvitték az embereket munkatáborokba és utána még itt maradtak 40 évig. Kurva korrektek voltak akkor is. Az a Szovjetunió volt. Nincs már meg városunkban az Arany Korona Vendégfogadó, iskola épült a helyén a múlt század elején. Ebben a fogadóban volt elszállásolva az Aradi Tizenháromból kilenc tiszt. Itt bratyiztak az orosz tisztekkel, amíg meg nem jött a bresciai hiéna.
2024. július 22. 12:32 Szerkesztve
Kár hogy magyarázni kell és nem látszik a siker önmagától. A külügyminiszterek eddig is beszéltek, hisz Lavrov is körbe röpködi a világot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!