Kiszivárgott, ki áll a Magyarország elleni támadás mögött – az indítéka is nyilvánvaló

2024. július 16. 09:40

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi főképviselője egy trükkel arra kényszerítheti a tagállamokat, hogy akkor is bojkottálják a budapesti csúcstalálkozót, ha egyébként ezt nem is tervezték.

2024. július 16. 09:40

Nyitókép: AFP/Virginia Mayo

Alig két héttel a magyar uniós elnökség kezdete után Brüsszel máris támadásba lendült, és megpróbálja aláásni a magyar kormány munkáját pusztán azért, mert a konzervatív vezetés eltérően viszonyul bizonyos politikai kérdésekhez – írja a The European Conservative.

A lap szerint

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője több tagállam támogatásával gyakorlatilag minden országot arra kényszerít, hogy bojkottálja a budapesti külügyi csúcstalálkozót.

Borrell arra készül, hogy az esemény időpontjában hivatalos egyeztetésre hívja össze az EU külügyminisztereit, ezzel arra kényszerítve a tagállamokat, hogy kihagyják a párhuzamosan zajló magyarországi rendezvényt.

A szerző úgy látja, az EU elitje nem akarja hagyni, hogy Budapest arra használja fel soros elnökségét, hogy tovább népszerűsítse tűzszünetpárti megközelítését a háborúval kapcsolatban, annak ellenére, hogy a legtöbb uniós tagállam lakosságának körében ez a legnépszerűbb álláspont. Borrell egyébként háborgott már egy sort Orbán Viktor békemissziója miatt, amire frappánsan reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­­é­­k­­­e­l­­­d­­­ ­a­­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­ ­­p­u­n­­c­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
koronaszepe
2024. július 19. 13:50 Szerkesztve
A helyzet az, hogy Brüsszelben nem változott semmi, ez az európai polgárok akarata! A magyar miniszterelnök - ahogy 19-ben - most, 24- ben újabb 5 év haladékot kér áttörésügyileg! És van olyan retardált aki kajálja! Magyarország nem való az Európai unióba, képtelenek vagyunk a haladásra, az együttműködésre! Vagy kilépünk, vagy kibasznak! Köszönjük meg szépen Orbán Viktornak!
Isten jobb keze
2024. július 16. 15:23
Az idióta agymosott fidesz szekta tagoknak mondom, nem Magyarország ellen, ha nem Orbán ellen. Egy ember nem egyenlő az országgal , mikor értitek már meg, hogy myomjátok édes anyátokba a faszotokat agy halott gecik!
iphone-13
2024. július 16. 14:38
MOCSKOS VÉN GAZEMBER!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!