Frappáns posztban szúrt oda Orbán Balázs a toporzékoló Borrellnek

2024. július 06. 23:05

Az uniós főképviselőnek ezúttal a Türk Tanács szúrta a szemét.

2024. július 06. 23:05

Nyitókép: VIRGINIA MAYO / POOL / AFP

Josep Borrell szombaton X-közösségi oldalán újabb üzenetet fogalmazott meg Orbán Viktor és soros elnökséget betöltő magyar kormány felé. Az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének ezúttal az szúrta a szemét, hogy a magyar miniszterelnök részt vett a Türk Tanács ülésén.

Mint fogalmazott, „Orbán Viktor nem kapott megbízást az Európai Tanácstól arra, hogy mint képviselőjük megjelenjen a Türk Tanács ülésén. Az EU elutasítja a ciprusi török szeparatista formáció legitimálására irányuló kísérleteket, és csak a Ciprusi Köztársaságot ismeri el”.

Ezt is ajánljuk a témában

Erre a megjegyzésre Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgató reagált frappánsan, ugyancsak az X-en. Orbán Balázs azt írta:

Vacsoráznunk szabad vagy ahhoz is az Európai Tanács felhatalmazása kell?”

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

Már a moszkvai út sem tetszett neki

A politikai igazgató ezzel arra utalt, hogy Borrell legutóbb pénteken fejezte ki nem tetszését amiatt, mert Orbán Viktor Moszkvába utazott Vlagyimir Putyinhoz tárgyalni.

Borrell hangsúlyozta: Magyarország jelenleg uniós tagállamként december 31-ig tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. 

Ez nem vonja maga után az unió külső képviseletét, 

amely állam-, illetve kormányfői szinten az Európai Tanács elnökének, miniszteri szinten pedig az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének felelőssége.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Freeször
2024. július 07. 20:46
Ez a kefe fejű borell is a gyilkosok képviselője. Minden pénzét amit "tisztességgel" összeharácsolt FEGYVERGYÁRTÁSBA FEKTET. Hát persze hogy érdekelt a háború folytatásába. Ezek a perverz szadisták kéjgyönyört éreznek sikerélményük van ha fiatal egészséges embereket egymásra uszítanak. luxus kényelmes palotából nézik mint a filmet s élvezik azok szenvedését kínhalálát .... - Rohadék..
Natila
2024. július 07. 17:28
Hogy jön ide Ciprus?
Patika
2024. július 07. 17:22
Borellnek mindössze két problémája van 1,- amit lát 2.- hogy neki semmi ilyen nem jut magától az eszébe.
Akitlosz
2024. július 07. 15:25
Ennyit tud.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!