Gyarmattartók módjára üzentek Brüsszelből: Magyarországnak nincs joga arra, hogy békét akarjon Ukrajnában

2024. július 17. 09:17

Charles Michel kijelentette, Orbánnak nincs felhatalmazása arra, hogy eltérjen a közösen elfogadott külpolitikai álláspontoktól.

2024. július 17. 09:17

Nyitókép: DIEGO RAVIER / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke erélyes választ adott Orbán Viktornak a Vlagyimir Putyinnal, Hszi Csin-pinggel és Donald Trumppal folytatott békemissziója kapcsán – írja a Bloomberg.

Az uniós politikus kijelentette, hogy Orbánnak nincs felhatalmazása arra, hogy országa hat hónapos soros elnöksége során eltérjen a közösen elfogadott külpolitikai álláspontoktól Ukrajna vagy más ügyek kapcsán.

Emellett elutasította a magyar miniszterelnök azon állítását, hogy Brüsszel háborúpárti politikát folytat.

Orbán Viktor az uniós vezetőknek eljuttatott levelében kifejtette meggyőződését arról, hogy Donald Trump elnök győzelme esetén az USA és az EU közötti pénzügyi terhek aránya jelentősen megváltozik az EU hátrányára Ukrajna pénzügyi támogatása kapcsán, valamint azt is, hogy Európa lemásolta az USA háborúpárti stratégiáját.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 336 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. július 30. 21:19 Szerkesztve
Gyarmattartó Brüsszelnek nincs joga arra, hogy Ukrajnában háborút akarjon .
egonsamu
2024. július 30. 20:29
Magyarország egy gerinces emberek nemzetállama. Ellentétben a férgekkel telített Eju mafiával. Te nekünk ne parancsolgass, minket ne utasítgass, minket ne fenyegess! Mert igencsak megjárhatod....
Ad majorem Dei gloriam
2024. július 18. 01:57
Anyátok picsáját. Nem a ti korcs fajtátok pusztul ott.
Nemkellnév
2024. július 17. 18:43
Orbán Viktor tetemre hívta a Nyugatot, ami belesétált a csapdába. Azok übermenschkednek, mi ezt már nagyon únjuk. Nevetségesek, mert nem fogják föl a tényt: innen ők tökéletesen látszanak, miközben ők ránk sem néznek, amikor ítélkeznek fölöttünk és rólunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!