Már a BBC-nek is kezd leesni a tantusz Orbán békemissziójáról

2024. július 13. 16:42

A lap kezdi megérteni, hogy a magyar miniszterelnök szerint a tűzszünet lenne a béke legfontosabb alapja.

2024. július 13. 16:42
Viktor Orban PM Of Hungary At The European Council Summit

Nyitókép: Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Orbán Viktor fontos békemisszóba kezdett az elmúlt időszakban – írja a BBC. A lap felidézte, hogy a magyar miniszterelnök az elmúlt időszakban körbeutazta a fél világot, járt Kijevben, Moszkvában és Washingtonban is. Nick Thorpe elfogadja ugyan a békemisszió jelentőségét, viszont azt sérelmezte, hogy a magyar miniszterelnök nem mutatott még be konkrét béketervet. Ezzel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy Donald Trump sem mutatott még be konkrét béketervet,

ennek ellenére már a baloldali Politico is elismerte, hogy semmi kétség nem fér ahhoz, hogy hamar pontot szeretne tenni az orosz-ukrán háború végére.

Donald Trump béketervének egy lehetséges pontjáról a Mandiner korábban már beszámolt.

A BBC szerzője azt is állította, hogy a magyar miniszterelnök egyszemélyes békemissziójával feldühítette az Európai Unió vezetőit. Ennek azonban Nick Thorpe maga mond ellent, amikor a cikkében kiemeli, hogy a magyar miniszterelnök nem pusztán Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hanem Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is tárgyalt,

innentől fogva nem érheti az a vád, hogy csak az egyik féllel kíván tárgyalásokba bocsátkozni.

Ugyanezen baloldali narratívát fújja egyébként Guy Verhofstadt is.

Ezt is ajánljuk a témában

A BBC-nek azonban objektívan sikerült beszámolni Orbán Viktor legfontosabb céljáról, a lap ugyanis elismerte, hogy a magyar miniszterelnök szerint tűzszünet lenne a béke legfontosabb alapja. Lapunk korábban arról is beszámolt, hogy ezt javasolta az ukrán elnöknek is, aki azonban nem fogadta el.

A Mandiner csütörtökön beszámolt róla, hogy Ukrajna újra elkezdte keresni a lehetőséget, hogy felvegyék a kapcsolatot Oroszországgal az orosz-ukrán háború békés rendezése érdekében. Most azonban az oroszoknak nem tetszett Zelenszkij mesterterve.

Oroszország nem vesz részt Ukrajna tervezett második békecsúcsán”

– mondta Mihail Galuzin orosz külügyminiszter-helyettes.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-gyar-2
2024. július 25. 21:10
Csak a gonoszok akarnak békét. A jók szerint Éljen a háború!. A jók szerint minél több a halott annál jobb. A jók szerint minél nagyobb a pusztítás annál jobb. A jók szerint minél több az özvegy annál jobb. A jók szerint minél több az árva annál jobb. A jók szerint a háború az mennyország. A jók szerint a béke az maga a pokol
kiss.istvan770
2024. július 19. 18:13
"Nick Thorpe elfogadja ugyan a békemisszió jelentőségét, viszont azt sérelmezte, hogy a magyar miniszterelnök nem mutatott még be konkrét béketervet." Ez is hülye! Már épp elég béketerv készült fölöslegesen. Tűzszünet kell! Az ukránoknak és az oroszoknak kell egymással tárgyalni és békét kötni, nem kívülállóknak tervezgetni. OV csak annyit tehet, hogy minden érintettel beszélve megpróbálja őket a háború irányából béketeremtés irányába befolyásolni.
Stingary76
2024. július 13. 22:07
Mindjárt jön a rohadék szószegő Kovács Ubul, és közli a maga rohadék sunyi módján, hogy minden orosz dögöljön meg, meg éljen a háború. Rohadt geci sunyi nyomorékja..
europész
2024. július 13. 21:48
Az oroszok miert is vegyenek reszt a masodik beke csucsun?Az elsore nem hivtak oket akkor a masodikon akarjak elmondani nekik,hogy az elson csak a teljes kivonulas elfogadhato az ukranok szamara es terjenek vissza az 1991 es hatarokhoz a Krimmel egyutt majd ezt kozoljek veluk.Ha pedig nemleges valaszt kapnak az oroszoktol akkor megint kezdodik az alpari szarkeveres es bunkozas,diktatorozas es gyilkosozas. Nem erett meg a helyzet a targyalasokra.A valos helyzet felismerese fajdalmas lesz az ukranoknak,sajnos.Sokat veszitenek a beton fejuk miatt.Az onio miatt meg imadkozzunk,hogy nehogy bele keveredjunk abba a mocsokba amire keszulnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!