Zelenszkij hátraarca? Sajtóértesülések szerint még az amerikai elnökválasztás előtt tárgyalna Oroszországgal

2024. július 11. 10:28

Nagyon nem lenne kedvező az ukrán elnök számára, ha újra Donald Trump lenne az Egyesült Államok elnöke.

2024. július 11. 10:28

Nyitókép: Fotó: OZAN KOSE/AFP

Ukrajna újra elkezdte keresni a lehetőséget, hogy felvegyék a kapcsolatot Oroszországgal az orosz-ukrán háború békés rendezése érdekében – írja a Bloomberg.

Több, az ügyet ismerő személy szerint nagyon egyszerű oka van erre Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, ugyanis érdekében állhat egy megegyezés a novemberi amerikai választások előtt, hiszen egyre nagyobb esély van rá, hogy visszatér a Fehér Házba Donald Trump.

A republikánus elnökjelölt ugyanis korábban azt ígérte, hogy ha újra megválasztják elnöknek, akkor véget vet a háborúnak,

sőt később már az Egyesült Államok Kijevnek nyújtott folyamatos katonai támogatása ellen érvelt.

A hírügynökség azonban megjegyezte, hogy egyes amerikai tisztviselők cáfolták azt a hírt, hogy Oroszország és Ukrajna között csúcstalálkozóra kerülne sor a közeljövőben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. július 13. 14:21 Szerkesztve
A náci zsidó megpróbál ügyeskedni...
iimre
2024. július 12. 01:19
"johannluipigus július 11. 10:33 A háborúnak nyilván nem vet véget, legfeljebb Ukrajna nyakló nélküli támogatásának." Gyakorlatilag ez a kettő ugyanazt jelenti ám.
a-gyar-2
2024. július 11. 21:15
Tök mindegy. A Zelenszkij rezsim vesztett. Kész. Kaput.
a-gyar-2
2024. július 11. 21:15
Csak a gonoszok akarnak békét. Éljen a háború!. Minél több a halott annál jobb. Minél nagyobb a pusztítás annál jobb. Minél több az özvegy annál jobb. Minél több az árva annál jobb. A háború mennyország. Béke maga a pokol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!