Orbán Viktor ismét levelet írt az Európai Tanács elnökének, ezúttal Donald Trumpról

2024. július 16. 06:21

A magyar miniszterelnök ismét határozottan kiállt Donald Trump mellett.

2024. július 16. 06:21

Nyitókép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Bild értesülése szerint a magyar miniszterelnök az ukrán, orosz, kínai, török és amerikai látogatásairól levélben tájékoztatta az Európai Tanács elnökét, Charles Michelt. Orbán Viktor tíz pontban foglalta össze az utazásait, javaslatokat tett Oroszországgal és Kínával kapcsolatban, és kifejtette véleményét a közelgő amerikai választásokról is.

A lap beszámolója szerint Orbán Viktor levelében 

tárgyalásokat szorgalmazott Kínával egy békekonferenciáról, valamint a diplomáciai kapcsolatok újrafelvételét sürgette Oroszországgal.

Trump a befutó

Orbán Viktor kifejtette véleményét a Donald Trumppal folytatott megbeszéléséről is, és élesen bírálta Joe Biden jelenlegi amerikai elnököt. Levelében azt írta, hogy Biden nem képes megváltoztatni az USA háborúpárti politikáját, így új politikai irányvonal sem várható tőle.

Ezzel szemben Donald Trumpról így nyilatkozott:

Biztosan állíthatom (…), hogy választási győzelme után azonnal, nem fog várni a beiktatásáig, hanem azonnal kész lesz a békeközvetítésre. Erre részletes és megalapozott tervei vannak.” 

Ugyanakkor a magyar miniszterelnök figyelmeztetett, hogy Trump győzelme esetén Ukrajna pénzügyi támogatásával kapcsolatban az USA és az EU közötti pénzügyi tehermegosztás jelentősen változni fog, az EU hátrányára.

„Általánosságban megfigyelhető, hogy a katonai konfliktus intenzitása a közeljövőben radikálisan fokozódni fog” – tette hozzá Orbán Viktor a Bild szerint.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­k­e­­­l­d­­ ­a­­ ­s­­z­­­e­x­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­­i­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Ízisz
2024. július 16. 12:59
Z. A nyomorult moslék gyűlölködő hazaáruló bérkommentelő pedofil cselédeknek bizonyosan felforrt az agyuk!!! Eddig sem voltak normálisak, de most a hő hatására teljes agyvesztés állapotába kerültek!!! ❗💯
Ízisz
2024. július 16. 12:55
Z. "gyaloggos 2024. július 16. 10:49 BIZONY! MERT ORBÁN VIKTORNAK, MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉNEK az a legfontosabb feladata, hogy az USA elnökválasztásával foglalkozzék! MERT idehaza, MAGYARORSZÁGON minden a legnagyobb rendben van! ccccc!" Ízisz gyaloggos 2024. július 16. 12:51 • Szerkesztve Z. A mai internetes, digitális világunkban, ez nagyon ostoba és gyengécske komment.... Amíg te gyalog viszed a leveledet házhoz, a világ elhúz melletted!!! ❗🤦‍♀🙂 Nem beszélve arról, hogy egy olyan miniszterelnökről beszélsz, aki munkabírásban verhetetlen!!! Te szerencsétlen csótány!!! ❗
gyaloggos
2024. július 16. 10:49
BIZONY! MERT ORBÁN VIKTORNAK, MAGYARORSZÁG MINISZTERELNÖKÉNEK az a legfontosabb feladata, hogy az USA elnökválasztásával foglalkozzék! MERT idehaza, MAGYARORSZÁGON minden a legnagyobb rendben van! ccccc!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!