Deutsch Tamás elárulta: így akarják megváltoztatni a brüsszeli politikát a Patrióták (VIDEÓ)

2024. július 29. 17:47

Az EP harmadik frakciója kész a tisztségek ügye miatt megtenni a szükséges jogi lépéseket.

2024. július 29. 17:47

Nyitókép: Deutsch Tamás Facebook-oldala

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője volt nemrég a Hír TV Európai híradó című műsorának vendége. A politikus arra a botrányra is reagált, amely az európai parlamenti szakbizottságokban történt. Mint ismert, összefogott a Néppárt és a baloldal: 

blokkolták, hogy a Patrióták jelöltjei vezető tisztségeket kapjanak. 

Az antidemokratikus lépések miatt az EP harmadik legnagyobb párttömörülésének tagjai kivonultak az ülésteremből – emlékeztetett a műsorvezető, Zöldhegyi Katalin. 

A történtekhez kapcsolódóan Deutsch azt mondta, hogy „szomorú, hogy ennek a háborúpárti koalíciónak tevőleges részese a Tisza Párt. Hiszen megszavazták a háborúpárti koalíció tagjaiként Ursula von der Leyent Európai Bizottsági elnöknek. Részesei voltak annak a szégyenletes döntéshozatalnak, amelyik a demokrácia alapszabályait és az írott európai jogot sértve elvette a Patriótáknak, a Patriótákra szavazó európai polgároknak járó parlamenti alelnöki tisztségeket. S most részesei voltak mindannak, ami háborúpárti koalíció részéről a szakbizottsági tisztújításokkor történt” – sorolta a az EP-képviselő.

Deutsch arra is kitért, hogy „az EP-választáson, 27 országban sok százmillió európai állampolgár egyértelmű döntést hozott. A béke mellett álltak ki, és a 27 tagország közül 20-ban olyan politikai erő nyert, amely döntő részben konzervatív, szuverenista, patrióta, nemzeti elkötelezettségű. Egy gyökeres, a brüsszeli politikában végrehajtandó változás mellett szavaztak az emberek”.

Majd azzal folytatta, hogy „Az Európai Parlament megalakulásával a baloldali blokk, – de nevezzük inkább nevén,  egy háborúpárti koalíció –  felül akarja írni az európai választópolgárok által hozott döntést. 

Szembefordult az Európai Parlamentnek ez a koalíciója az európai választópolgárok akaratával”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Végső esetben készek az Európai Bírósághoz fordulni

A nagyobbik kormánypárt EP-delegációvezetője arra a kérdésre, hogy terveznek-e jogi lépéseket a történtek miatt, azt felelte, hogy igen. A Patrióta frakció már döntött erről: először az EP parlamenti elnökök értekezletéhez fordulnak, és „amennyiben az Európai Parlament házszabályának a rendelkezéseit megsértve, EP-választási szereplésünknek köszönhető parlamenti részarányunk nem jelenik meg sem a Ház vezetésében, sem a szakbizottságokban, ha ezt a jogsérelmet nem változtatja meg a Parlament, akkor végső soron az Európai Bírósághoz fogunk fordulni” – hangzott el a műsorban.

A teljes adást alább nézheti vissza:


 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2024. augusztus 07. 22:35
Háború párti tisza?? Értitek fideszesek ezt mindja egy ős kommunista fideszes.. Szijjártó peter állitólag sz izraeliek nek mijen üzenetett vitt kérdezlek benneteket fideszesek?? Én értem hogy már dzégyenlitek a fidedsz, ti is csak nem meritek be valani egyet mondok a szavszó fülke magánya… kifelé jövet mondhatod hogy a fideszre szavsztál….
Batman007
2024. augusztus 07. 15:30 Szerkesztve
A magyar parlamentben az ellenzéknek van alelnöke és bizottsági helyei. Az EP -ben az ellenzék /Patrióták / nem kapott semmit.
Picnic Niki
2024. július 30. 09:55 Szerkesztve
A Fidesz meg itthon csinálja ezt a magyar parlamentben. Azt mondták, szokás joggal nem törődnek, az ellenzéknek kuss, Most ők is érjék be azzal, amit kaptak az EU-ban
palinka-0
2024. július 29. 23:35
Óóhhh, Tompika nagyon jól nyomja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!