Pánikhangulat Brüsszelben: egymás között osztották fel a Patriótáknak járó bizottsági helyeket, de már sejtik, hogy rossz vége lehet

2024. július 24. 09:45

Egy biztos, a brüsszeli lap szerint a Patrióták Európáért frakció nem fogja annyiban hagyni a dolgot.

2024. július 24. 09:45

Nyitókép: FREDERICK FLORIN / AFP

A jobboldali Patrióták Európáért frakció szerint méltánytalan az EU eljárása, hogy nem kapják meg azokat a bizottsági elnöki pozíciókat, amelyek parlamenti létszámuk alapján megilletnék őket – írja a Brussels Signal.

A lap beszámolt róla, hogy a Patrióták szerint az EP-ben többségben lévő centrista és baloldali pártok együtt dolgoztak azon, hogy a jobboldali csoportot kizárják a bizottsági vezetői pozíciókból, amelyeket saját maguk között osztottak szét.

Gál Kinga, a Patrióták Európáért alelnöke csalódottságának adott hangot amiatt, hogy az EP-ben semmibe veszik a demokráciát és a jogállamiságot.

Mint mondta, ez a választók millióival szembeni tiszteletlenség, a választási eredmények megtagadása. Az európai demokrácia elárulásával Brüsszel fenntartja az uniós oligarchiát – szögezte le a Fidesz EP-képviselője.

A Patrióták Európáért frakció reakciója

Gál Kinga megígérte, hogy minden rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőséget és belső eljárást igénybe vesznek, egészen az Európai Bíróságig, hogy érvényt szerezzenek akaratuknak.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 393 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­­k­­e­­l­d­­­ ­­a­ ­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
vanced
2024. július 26. 08:15
Ahhoz nektek, olvasóknak, kommentelőknekk semmi közötök, hogy 1.000.000.000 EUR-t vettek fel Orbánék kínától átláthatstlanul, nem ismerve még a kamat mértékét és az egyéb feltételeket sem. Kussoljatok, szolgáljatok, fizessetek! És élvezzétek!
Akitlosz
2024. július 25. 23:55
Veszekednek a közpénzért.
starmind
2024. július 25. 00:25 Szerkesztve
Méltánytalan és mérhetetlenül pofátlan Ursula von der Leyennek és bandájának az eljárása, hogy a patrióták nem kapják meg azokat a bizottsági elnöki pozíciókat, amelyek parlamenti létszámuk alapján megilletné őket. Így.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!