„Hogy merik? Ragadozók! Az antidemokrácia háza” – leleplezte a legújabb brüsszeli ármányt a Fidesz EP-képviselője

2024. július 23. 10:35

Teljesen elszigetelhetik a Patrióták Európáért frakciót az EP vezetésében.

2024. július 23. 10:35

A nyitókép illusztráció. Fotó: FREDERICK FLORIN / AFP

Kedden megválasztják az Európai Parlament bizottságainak vezetését, akik között nem lesz az Orbán Viktor által létrehozott Patrióták Európáért (PfE) frakciócsoportból senki, legalábbis a Politico értesülései szerint. Mint a lap tájékoztat ugyanis a Szocialisták és Demokraták (S&D), az Európai Néppárt (EPP), a liberálisok (Renew) és a zöldek ugyanis úgy döntöttek, hogy mégsem szavaznak be senkit a testületek vezetésébe az új jobboldali csoportból.

A kérdés kapcsán megszólalt Győri Enikő is. Ezt írta a Fidesz EP-képviselője az X-en:

Hogy merik? Ragadozók! Az antidemokrácia háza”

– fogalmazott posztjában, majd megosztott egy táblázatot, amelynek végén kiemelik, hogy több pozíciót is Patrióták Európáért kaphatna meg, de a „cordon sanitaire” alkalmazása miatt mégis inkább újraosztották a helyeket.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­­­k­­e­l­­­d­ ­­­a­­­ ­s­­z­­­e­­x­i­­ ­­p­u­n­c­­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Csendesgyöngy
2024. július 24. 15:35
Az EP a korrupció melegágya lett! "A parlament a kulcspozíciók felosztására struktúráján belül az úgynevezett d'Hondt- módszert, az arányos ábrázolási rendszerekre kidolgozott matematikai képletet alkalmazza. Jóllehet hivatalosan nem kodifikálták a hivatalos szabályozásban , az elfogadott parlamenti egyezmény előírja ennek a módszernek az alkalmazását a bizottsági elnökök és alelnökök befolyásos szerepének elosztására a képviselőcsoportok között. Emellett a szabályok megkövetelik a tagállamok és a politikai nézetek általános „tisztességes képviseletét”, valamint a nemek és a földrajzi egyensúly megteremtését is – állítólag azonban a többség úgy döntött, ezúttal figyelmen kívül hagyja ezt az igényt." brusselssignal.eu/2024/07/patriot-alliance-blasts-undemocratic-eu-oligarchy-as-it-is-barred-from-key-european-parliament-jobs/ www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/BRIE/2019/637966/EPRS_BRI(2019)637966_EN.pdf
bigfater73
2024. július 23. 18:11
Balos Eu. seggnyalók! Menjetek már haza a 444. hvg. atv. partizán, meg egyéb sok számotokra kedves szenny oldalaitokra ugatni!
gekk
2024. július 23. 17:08
Forgalmazó 2024. július 23. 14:09 Brüsszeli hiénáknál nincsen korruptabb a föld kerekségén! Dehogynem van. Nézd meg orbitot, családját, haverjait, strómanjait, a fideszkdnp-s kapzsi ingyenélőket. Ugyeugye.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!