Bojkottálná az Európai Unió a magyar elnökség csúcstalálkozóját

2024. július 15. 10:23

Újabb eszközzel tennének keresztbe Magyarországnak.

2024. július 15. 10:23
Italian Daily Politics 2024

Nyitókép: Photo by Simona Granati - Corbis/Corbis via Getty Images

Az Európai Unió külügyminiszterei azt tervezik, hogy bojkottálják a magyar elnökség csúcstalálkozóját – írja a Politico.

A lap arról értesült, hogy a magyar kezdeményezés helyett saját augusztusi csúcstalálkozót akarnak szervezni Brüsszelbe az Európai Unió külügyminiszterei.

Mint kiderült, Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnökökkel való találkozás váltotta ki a politikusok nemtetszését. A lap szerint a lépés egyértelmű jelzés lenne a magyar kormányfő, a többi uniós vezetővel előre nem egyeztetett moszkvai és pekingi útjaival szembeni elégedetlenségről.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. július 17. 07:30
többi uniós vezetővel előre nem egyeztetett moszkvai és pekingi útjaival szembeni elégedetlenségről. -- eddig harsogták, hogy nem EU szerepkörben ment... Akkor meg minek egyeztetett volna? (bocsi fiúk, de kérhetnék engedélyt, hogy privát tortátokba beleszarni magyar kormányfőként elmehessek?)
csapláros
2024. július 16. 00:15 Szerkesztve
Lajoss 2024. július 15. 15:15 ..."Teljes csőd a csüngőhasú ámokfutása. 😩A FASZT CSŐD. "... Az uniós elnökség NEM EGY SZÍNHÁZI ELŐADÁS, bazd meg, ahol fölbérelt klakkolók (tapsolók, kereplők) feladata az előadás megbuktatása. Pláne nem a lecsüngőhasúzott MAGÁNSZÁMA, hanem egy JÓL FELKÉSZÍTETT csapat munkája. A mostani elnökségi csúcstalálkozó amely például az Unió versenyképességének a növeléséről és az Unió világban történő szerepének a megerősítéséről szól majd, is bojkottálásra kerül az Európai Bizottság LIBERÁLNÁCI csúcsvezetői részéről. Maguk helyett alacsonyabb beosztású csinyovnyikokat küldenek. Ez nem baj: közöttük ugyanis bőven akadhatnak tehetséges, a gazdáiknál rátermettebb feltörekvő egyének, akik egyike-másika nem fél alkalomadtán akár tőrt döfni is a csúcsvezetője hátába, ha a saját karrierjéről lesz szó. Kac-kac...
Lajoss
2024. július 15. 15:15
Teljes csőd a csüngőhasú ámokfutása. 😩
2024. július 15. 14:11 Szerkesztve
“A nevezett két média az"initiative"kifejezést használta - fordítása: kezdeményezés - magyar nyelvű szinonimái: előterjesztés, ajánlás, javaslat, indítvány…itt a békére vonatkozik.” - válaszol nemmondom a kérdésemre, hogy de konkrétan MI is az a béketerv. Vagyis megismétli: a béke “iniciatívája”, maga a béke. Ez így már tényleg komikus. Kezd olyanná válni a dolog, mint a szépségkirálynők egyen válasza a kérdésre, hogy mi a legfontosabb dolog a számukra: hát a “világbéke”. Csak Orbánnak nem áll olyan jól a magas sarkú cipellő és a bikini.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!