Botrányos ukrán beismerés: „Ezzel most megzsaroltuk Magyarországot!"

2024. július 22. 08:47

Áramkimaradások és üzemanyaghiány előidézésével próbálja meg Ukrajna rávenni Magyarországot arra, hogy támogassa Kijev felfegyverzését és EU-csatlakozását.

2024. július 22. 08:47
Ukrainian President Volodymyr Zelensky delivers remarks at Reagan Institute

Nyitókép: AFP/Samuel Corum

Magyarország versenyt fut az idővel, hogy elkerülje az áramkimaradásokat és az üzemanyaghiányt, miután Ukrajna részlegesen betiltotta a területén áthaladó orosz olajat – írja a Politico, amely megjegyzi, Szlovákiát is súlyosan érinti a döntés.

Inna Sovsun, az ukrán parlament energetikai bizottságának elnöke azt mondta, több mint két éve várnak arra, hogy az Európai Unió valódi szankciókat vezessen be az orosz olajjal szemben, és szerinte abszurd megengedni, hogy a háborúra szánt pénzt Oroszország az olaj Ukrajnán keresztüli szállításával teremtse elő.

A politikus elárulta, más céljuk is van a tiltással: Magyarország ellenállásának letörése az ukrajnai fegyverszállításokkal és Kijev EU-csatlakozásával szemben.

Mindenféle diplomáciai megoldást kipróbáltunk, ám nem működtek. Úgy tűnik, most más megközelítést kell alkalmaznunk, hogy beszélhessünk a magyarokkal

– jelentette ki Sovsun.

A Lukoil évi mintegy 2-2 millió tonna nyersolajimportját blokkolta Kijev a szankciós döntéssel Magyarország, illetve Szlovákia felé, ami a magyar esetben a teljes 6 millió tonnás import egyharmada. Robert Fico szlovák kormányfő jelezte, Ukrajna lépése nem csak barátságtalan, hanem értelmetlen is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kacsoh Dániel

Mandiner

Idézőjel

A bevándorlás mégsem akkora királyság? Nahát!

 

Összesen 668 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­t­­é­­k­e­­l­­d­­­ ­­­a­ ­­s­­­z­­e­­­x­­i­­ ­­p­u­n­c­­i­­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Nemkellnév
2024. július 24. 14:58 Szerkesztve
A nálad butábbal nagyon precízen kell kommunikálni, mert a jog örvend, ha az ostoba perel. Miért? Mert a jognak könnyebb és főleg sokkal olcsóbb a butával egyezkedni. Orbán Viktor még bírja a terhet, de jöhetnének karók mellé. Jobbak, mint Deutsch, Szíjjártó jó még, de már fárad. Kevés alkalmas látszik. A fiatalokban van nyilván a remény.
istvan-54
2024. július 23. 19:58
Semmi gond zselé! nem jön át tőletek a termény, megáll a határon! A határon is az jön át,aki tud magyarul! Egy wattnyi áramot sem kaptok! Átjönnek a magyar férfiak ide a hazájukba! TE BAROMÍ!!!! Nem kaptok semmiféle humanitárius segítséget, ne is kérjetek! Mehetsz majd segget nyalmi a Trumphoz!!! de az nem fog neked segíteni!! Ugye tudod hogy ő hogy áll a magyar kérdéshez és hogy tiszteli Orbán Viktort és hazánkat!!!
edico
2024. július 23. 07:36
Van egy olyan érzésem, erről tudott az EU és ráadásul kapóra jött nekik hogy, ezzel a huzással padlóra küldjék országunkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!