Biden a NATO-csúcson: Új légvédelmi rendszereket kap Ukrajna, az oroszok nem fognak győzni

2024. július 10. 07:23

Nagy szavak röpködnek, az amerikai elnök az alkalmasság látszatáért (illúziójáért?) küzd Washingtonban.

2024. július 10. 07:23
BIDEN, Joe

Nyitókép: MTI/AP/Evan Vucci

 

A Guardian megírta: a washingtoni NATO-csúcson mondott beszédében Joe Biden amerikai elnök újabb fegyverszállítmányokat ígért Ukrajnának és bejelentette, hogy a NATO öt új stratégiai légvédelmi rendszerrel látja el Ukrajnát.

Biden „Oroszország brutalitásának szörnyű emlékeztetőjének” nevezte a hétfői orosz támadást. Hozzátette: 

Ukrajna több száz további elfogórakétát kap a következő egy évben (!),

 amelyek segítségével szerinte képesek lesznek megvédeni az ukrán városokat és a fronton harcoló csapatokat az orosz támadásoktól. 

A békéről, a tárgyalásról, a tűzszünetről egyetlen szó sem esett.

„Putyin azt hitte, hogy a NATO meg fog törni. Ma a NATO erősebb, mint valaha. Amikor ez az értelmetlen háború elkezdődött, Ukrajna szabad ország volt. Ma is szabad ország, és a háború úgy fog véget érni, hogy Ukrajna szabad és független ország marad” – jelentette ki harciasan az amerikai elnök. Hozzátette: Oroszország nem fog győzni, Ukrajna fog győzni.

A Telex arról ír, hogy a mostani NATO-csúcstalálkozó nemcsak Ukrajna számára lehet kulcsfontosságú, hanem az alkalmasság látszatáért küzdő Joe Bidennek is. A június 27-i elnökjelölti vita nagyon rosszul sikeredett számára, „érthetetlen, furcsa szavai és viselkedése miatt megrendült a Demokrata Párton belül is a bizalom abban, vajon végig tudja-e vinni hajlott kora miatt a kampányt. Egyre több demokrata döntéshozó és pénzügyi támogató szólítja fel Bident a visszalépésre, de a Biden-kampány egyelőre kitart.”

A BBC hangsúlyozza: Biden a háromnapos találkozón nem ejthet hibát,

 a visszalépésére vágyók ugyanis lecsapnának rá. Az európai szövetségesek is aggódnak, főleg azért, mert Donald Trump nyerhet, ő pedig már első elnöksége idején hanyagolta Európa támogatását.

Ahogy megírtuk, a NATO-csúcson Orbán Viktor is részt vesz: most Recep Tayyip Erdoğan török államfővel tárgyalt, és a magyar békemisszió támogatását kérte az őrült háború megállításáért.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000030
2024. augusztus 22. 15:11
🍓 ️ ­É­­r­­t­­­é­k­e­­­l­d­ ­a­­ ­­­s­z­­e­­x­­­i­ ­p­u­­n­­­c­­­i­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Hill
2024. július 11. 13:30
Micsoda világterrort követtek el az oroszok azzal, hogy az ukránok, az amerikaisk álral vásárolt légvédelmi rakétával szarrá lőtték a saját kórházukat
julius68-2
2024. július 10. 16:44
"az oroszok nem fognak győzni" Papa, nem az a kérdés, hogy kik nem fognak győzni, hanem, hogy kik fognak.
Szuper
2024. július 10. 10:28
Az oroszok valóban nem győzhetnek! Pusztán csak azért nem, mert már akkor megnyerték ezt a ciri-murit mielőtt elkezdődött volna! Ha ezt a veszteséget, amit az ukránok elszemvedtek 2,5 év alatt sikernek nevezhető, akkor öléggé nagy a probléma. Olga néni budiját sem tudnák elfoglalni... Ellenben valaki kiszámolta, hogy azt a temédek pénzt, dollár és euro 100 milliárdokat mire lehett volna fordítan??? 230000 buzi bárt, 4566666 LMBTQWSADYCV felvonulást, 345000 nemátalakítást, 678820000 gendersemleges budit, stb. lehetett volna építeni és szervezni! Micsoda lehetőséget szalasztottunk el!!! :-)))))))))))))))))))) Vagy esetleg több, mint 1.000.0000 EMBERI ÉLTET lehetett volna megmenteni!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!