Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Tömeges korbácsolást tartottak egy stadionban a tálibok

2024. június 07. 19:56

Hamarosan bevezethetik a megkövezést is.

2024. június 07. 19:56

Nyitókép: AFP

A tálibok horrorisztikus tömeges korbácsolást tartottak 63 embernek egy sportstadionban – számolt be róla a Daily Mail. A felkavaró eseményre kedden került sor az észak-afganisztáni Sar-e-Pulban, ahol 48 férfit és 15 nőt korbácsoltak meg. A fizikai büntetésen kívül egyes elítéltek a helyi jelentések szerint hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetést is kaptak bűneikért.

A helyi média arról számolt be, hogy a helyiek helyeslik a korbácsolást, mint büntetési nemet. Az egyik lakos azt nyilatkozta, hogy 

a fiatalok megtanulják a leckét (...), és ez a bűnözés és a bűncselekmények visszaszorulását fogja eredményezni”. 

A helyi hatóságok szerint a büntetésben részesült személyeket a biztonsági erők tartóztatták le olyan bűncselekmények elkövetése miatt, mint az otthonról való elszökés, fegyveres rablás, házasságtörés, szodómia és tiszteletlenség. 

Az ENSZ afganisztáni segítségnyújtó missziója (UNAMA) és az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosának Hivatalával (OHCHR) elítélte a nyilvános korbácsolást. „Mélységesen felzaklat bennünket a testi fenyítés széles körű, alkalmazása Afganisztánban” – közölte Jeremy Laurence, az ENSZ emberi jogi szóvivője. „A testi fenyítés egyértelműen sérti a nemzetközi emberi jogokat” – tette hozzá. Majd felszólította a tálib hatóságokat, hogy hagyjanak fel a testi fenyítés alkalmazásával.

A mostani korbácsolás mindössze három hónappal azután történt, hogy a tálibok bejelentették, hogy hamarosan újra bevezetik a megkövezést, mint házasságtörő nők elleni szankciót. Hibatullah Akhundzada Molla, a radikális csoport legfőbb vezetője az állami televízióban sugárzott hangüzenetében nyugati tisztviselőkhöz szólva

az ördög képviselőinek nevezte a nyugati emberi jogi aktivistákat.

Majd úgy folytatta: „ez mind ellentétes az önök demokráciájával, mi azonban továbbra is így fogunk tenni”.

A tálibok a kezdeti mérsékeltebb uralomra tett ígéreteik ellenére nem sokkal hatalomra kerülésük után súlyos büntetéseket kezdtek nyilvánosan végrehajtani. A tálibok 2021 augusztusában kerültek újra hatalomra, miután a Nyugat által támogatott kormány összeomlott, és az Egyesült Államok, valamint az Egyesült Királyság vezette nyugati csapatok az afganisztáni háborúban való közel 20 éves részvétel után kivonultak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:03
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­­s­z­­e­x­­i­ ­­p­­u­n­­c­i­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
vandor-58
2024. június 08. 10:35
Ez igen Európában és itthon is tudnék felsorolni néhány nevet Sorossal az élen akiket deresre húzhatnának, hogy tanúlnának-e belőle azt kötve hiszem de az biztos hogy a nyilvános megaláztatást jó darabig nem hevernék ki
nempolitizalok-0
2024. június 08. 08:29
Páran szörnyűlködnek, miközben az USA és EU által támogatott ukrajnában, Zselé diktatúrájában még törvények sincsenek, pontosabban magasról szarják le.
nempolitizalok-0
2024. június 08. 08:26
Azért az sem semmi, hogy egy a libsiknek nem tetsző mondatért kirúgnak az állásodból és semmilyen más munkát sem kapsz mint a libsi mennyországokban és ez ott a legenyhébb büntetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!