Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Kínos információ látott napvilágot: az új NATO-főtitkár semmit nem tud a hadseregekről

2024. június 26. 14:27

Mark Rutte váratlan kihívások elé fog nézni.

2024. június 26. 14:27

Nyitókép: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Rutténak nincs sok tapasztalata a hadsereggel, ennek ellenére jó NATO-vezető lehet – ezzel a hangzatos címmel jelent meg egy cikk a Hospodárske noviny hasábjain.

A szlovák lap bemutatta, hogy Mark Rutte egész életében Hágában élt, történelmet tanult, és nagy tisztelője Winston Churchillnek.

Több mint egy évtizedet bírt ki a holland állam legfőbb vezetői tisztségében, és Orbán Viktorral együtt az egyik rekorder Európában.

A lap kiemelte, hogy Rutte már miniszterelnökként is egyértelműen állást foglalt Ukrajnával kapcsolatban – országa az elsők között ajánlotta fel Kijevnek az F-16-os vadászgépeket, és valószínűleg az elsők között fogja azokat leszállítani. Mark Rutte holland miniszterelnök nagy valószínűséggel az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének vezetője lesz.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyarország olyan politikai megállapodásra cserélte az egyetértését, amelynek értelmében az országnak nem kell hozzájárulnia Ukrajna megsegítéséhez, sem anyagi, sem emberi erőforrásokkal, ugyanakkor Budapest semmilyen módon nem fogja blokkolni a NATO Ukrajnának nyújtott segítségét.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2024. június 27. 06:48
Egyáltalán, hogy lehet az, hogy a NATO élén ne egy magasrangú katona és egyben politikus álljon??? A pék ne értsen a kenyérsütéshez? Nem elég (a kétes) "vezetői" tapasztalat!!! Rutte meg egy ordenáré seggfej is, amúgy!
edusos
2024. június 26. 17:23
Mit kell ezen csodálkozni? Arrafelé ez így természetes...
Zsolakomarom
2024. június 26. 16:48
Miert Ork ban mit tud a kormanyzasrol? Semmit. foldbe allt a gazdasag, europa legszegenyebb orszaga Magyarorszag Mit tud a virusrol? Semmit. Megis foldre vitte. Mit tud a rekord indlaciorol? Semmit, azt hogy HABORUS Ork ban annyit tud, hogy ismeri a magyarokat, hogy milyen butusok, mit kell nekik hazudni hogy joizuen egyek a szart. Abban mester.
Zsolakomarom
2024. június 26. 16:45
A NATO fotitkar egy politikus, nem is dolga tudni semmit a hadseregekrol xdd de szep probalkozas
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!