Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

„Jelentősen több rendőri erő lesz jelen, mint egy átlagos Bundesliga mérkőzésen” — így készülnek a németek az angol és szerb huligánokra

2024. június 13. 07:14

A németeknek nem most okoznának először problémát az angolok és a szerbek.

2024. június 13. 07:14
England v Iceland - International Friendly

Kép forrása: Rob Newell/CameraSport/Getty Images

A német rendőrség nagy erőkkel készül a szerb és angol szurkolók közötti esetleges összecsapásokra a hétvégén kezdődő Európa-bajnokság idején, írja a Politico.

A vasárnapi, Anglia és Szerbia közötti mérkőzés biztonsági besorolását „magas kockázatú” szintre emelték Gelsenkirchenben, közölte a rendőrség szóvivője. A mérkőzés során csak 2,8%-os alkoholtartalmú könnyű sört fognak árulni, a szurkolók egyszerre csak két sört vásárolhatnak a stadionban — ha többet szeretnének, vissza kell állniuk a sor végére. 

Jelentősen több rendőri erő lesz jelen, mint egy átlagos Bundesliga mérkőzésen”

— nyilatkozta a rendőrség egyik szóvivője.

Becslések szerint a vasárnapi mérkőzésre összesen 40 000 angol és 8 000 szerb szurkoló várható. A Politico hozzáteszi, a szerb ultrák híresek arról, hogy rendszeresen összetűzésbe kerülnek a rendfenntartó szervekkel, valamint háborús bűnösöket ünnepelnek, míg az angol huligánok évek óta okoznak rendbontásokat Európa-szerte.

Ahogyan azt korábban megírtuk, nem csupán az angol és szerb szurkolókat tekinti a német rendőrség kockázatosnak; Németország országos rendőrfőkapitánya a magyar szurkolókat is kifejezetten veszélyesnek tartja.

Ezt is ajánljuk a témában

A 2024-es németországi Európa-bajnokság június 14-én kezdődik, a Németország – Skócia mérkőzéssel. Az ezt követő napon, szombaton mutatkozik be a magyar válogatott Svájc ellen. 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­­É­­r­t­­­é­k­­­e­­l­­­d­­ ­a­­ ­­­s­z­e­­x­­­i­­­ ­p­­u­n­­c­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
daermon
2024. június 13. 08:48
A német rendőrök már minden szurkolótábor ellen felkészültek! Csak maradjon még erejük az Mohamed fanokkal szemben is ;)
krisztoforo48-2
2024. június 13. 08:28
A szurkolók nem huligánok és terroristák,hanem a bevételt viszik!Több tiszteletet,hiszen értük vannak ezek az események!
Gullwing
2024. június 13. 08:03
Németeknek már saját szurkolótábora sincs, csak szivárványos buzik akik kijárnak a meccsre....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!