Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Súlyosan eszkalálódhat a háború: akár a lengyelek is küldhetnek katonákat Ukrajnába

2024. május 26. 22:26

Az Unian szerint „ha az oroszok sikerrel járnak Kelet-Ukrajnában Lengyelország és a balti államok azonnal csapatokat küldenek Ukrajnába”.

2024. május 26. 22:26

A nyitókép illusztráció. Fotó: KLAUDIA RADECKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

A balti országok és Lengyelország hatóságai bármikor engedélyezhetik a csapataik bevonulását Ukrajnába, amennyiben az oroszok sikerrel járnak Kelet-Ukrajnában – írja az Unian a Der Spiegel című német lapra hivatkozva.

A német lap szerint egy kül- és biztonságpolitikai konferencián a balti államok képviselői figyelmeztették a német tisztviselőket arra, hogy milyen következményekkel járhat Berlin politikája. Németország ugyanis elutasította, hogy az Ukrajnának átadott nyugati fegyvereket bevethessék Oroszország ellen.

Az érvelésük a következő: „amennyiben az oroszok sikerrel járnak Kelet-Ukrajnában – mert a Nyugat csak félig-meddig támogatja Kijevet –, a helyzet drámaian eszkalálódhat.

Ebben az esetben Lengyelország és a balti államok nem fogják megvárni, hogy orosz csapatokat vezényeljenek a határaikra, hanem maguk küldenek csapatokat Ukrajnába.

És hogy ez mit fog jelenteni, az világos: a NATO a háború részesévé válik” – írja a lap. 

Lapunk vasárnap beszámolt róla, hogy halálos fenyegetést kapott Andrzej Duda lengyel elnök. Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök valószínűleg nem nézi jó szemmel Lengyelország háborúval kapcsolatos kijelentéseit. Medvegyev arra figyelmeztetett, hogy egy nukleáris konfrontáció esetén „Varsó sem fog kimaradni, és biztosan megkapja a maga részét a radioaktív hamuból”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Helyzetjelentés a végeken

A több, mint 2 éve tartó földi pokolnak súlya azért már kiolvasható az itt élők tekintetéből.

10 órája

Összesen 424 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. május 28. 14:26 Szerkesztve
Minden a terv szerint megy: 1. Most az ukrán férfiak hullanak és Ukrajna kiürül. 2. Majd a lengyel és balti férfiak is hullani fognak. 3. A békekötés után be lehet engedni a sok migránst Ukrajnába (ami Ukrajnából megmaradt) 4. Majd Lengyelországba és a Baltikumba, mert férfihiány lesz. 5. Mindenütt is színesedik a társadalom és virul a demokrácia 6. Marad az ellenség, akire minden kérdéses helyzetben lehet mutogatni
szabadabb
2024. május 28. 07:49
Szerintetek volt a puskákban lőszer??? (aki katona tudhatja)
kar-6-alom
2024. május 27. 20:54
kerek-a-perec 2024. május 27. 06:15 "Ez a háború azért kezdődött, mert a diktátor Putyin Oroszországa retteg az Ukrajna által is elfogadott, liberális, demokratikus eszmék kelet felé terjedésétől!" Á, most már értem! Eddig azt hittem, hogy azért avatkoztak be az oroszok, mert az ukrán hadsereg nehézfegyverzettel és légierővel gyilkolta a kelet-ukrajnai orosz kisebbséget, plusz megígérte Ukrajna a NATO-nak, hogy támaszpontokat nyithat a határnál (300km-re Moszkvától), de most már - hála neked - tudom, hogy valójában az ukrán liberális és demokratikus eszméktől rettegtek. Amúgy jól érzed magad?
atti64
2024. május 27. 20:48
TUSKO ELVTÁRS ROHADJ MEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!