Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – nem hagyta szó nélkül Orbán Weber döbbenetes javaslatát

2024. május 26. 20:32

„Mi nem akarjuk, hogy valaki más dönthessen a mi katonakorú fiataljainknak a bevetéséről, ide-oda vezényléséről” – utasította el a felvetést Orbán Viktor.

2024. május 26. 20:32

Nyitókép: JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA / AFP

A Mandineren beszámoltunk róla, a miniszterelnököt Bohár Dániel többek között a Fico elleni merényletről, az európai gazdaságról, az új világrendről és az Európai Unió jövőjéről is kérdezte vasárnap este.

A beszélgetés során szóba került egy esetleges atomháború veszélye is. Az atomháborúval kapcsolatban Orbán Viktor elmondta, szerinte „az európai politikusok taktikai, elrettentő eszközként gondolnak az atombombára, nem olyanként, mint amit ténylegesen be kell vetni,

de amire nem gondolnak egy háború elején, az még megtörténhet annak a végén,

ha a legdurvább forgatókönyvek valósulnak meg”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az európai sorozás kérdése is terítékre került

„Amitől kiveri a víz az embert, az Manfred Weber néppárti politikus ötlete, aki szerint európai sorozás kell. Brüsszelből vagy Németországból mondanák meg a magyar családoknak, hogy a fiaikat adják be kötelező sorozásos európai hadseregbe és hogy hová menjenek” – emlékeztetett az interjú során Orbán Viktor.

Mi nem akarjuk, hogy valaki más dönthessen a mi katonakorú fiataljainknak a bevetéséről, ide-oda vezényléséről.

El kell felejteni az összeurópai hadsereget, amelyben kötelező besorozás van, ez egy őrült ötlet” – jelentette ki a magyar miniszterelnök. Ezzel együtt azt is leszögezte, hogy a háborúból ki kell maradni, az előző kettőbe belenyomták Magyarországot.

Most óriási nehézségeket okoz az, hogy ki tudjunk maradni a háborúból”

– jelentette ki Orbán Viktor.

Az interjút itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 703 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
salmonella
2024. május 29. 18:36
Adjanak már 1 puskát ennek a szakállas baromnak és takarodjon Harkivba harcolni. Az 1. sorba.
bagira002
2024. május 28. 10:39
Nyugat vágóhídjára nem megyünk ,menjenek a háborúpártiak élükön Merkel, Ursula,Macron, hentesekkel .
atti64
2024. május 27. 20:50
DÖGÖLJ MEG WEBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alexandrosz-2
2024. május 27. 15:23
Békéről hasbaráztok? Nem az ellenzék küldött "honvédeket" Csádba, hanem a vétótlan köpcös geci. A zsideszes csicska geci jól teljesitett eddig is, hiszen a szavazatával biztosított az eu. a magyarpusztító ukrán geci haverjaiknak a háborújukhoz: - 85+50+5 milliárd eurót, - 13 szankciós csomagot (a 14-et most kotyvasztja a komisszár gazdáiddal), - sok tucat szankcióhosszabbítást (a 14-en most ügyködnek az aljas gecik), 6 havonta, - a magyarok pénzén áramot, gázt, üzemanyagot, gyógyszert, kötszert, gyógykezelést, üdültetést. Ráadásként a magyargyűlölő aljas hohol bandából naponta tízezreket "menekültekként" pénzeltek, etettek. Megszavazott mindent nekik a vètótlan köpcös geci csicska. Mindent is. A vámmentes, korlátozásmentes ukrán exportot, a magyar mezőgazdaság, méhészek tönkretételét is. Mi volt az új zsidó parancs? Nem azt kell figyelni, amit a zsideszes gecik hazudoznak, hanem azt, amit csinálnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!