Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország

Orbán Viktor: Meg kell fékezni a háborút, kudarcnak kell minősíteni minden fegyveres konfliktust (Videó)

2024. május 26. 19:48

A Nyugat a világháború szélén egyensúlyozik és Európa úgy sodródik bele egy háborúba, hogy nagyságrendileg sem tudja megbecsülni, hogy az általa kitűzött katonai cél eléréséhez mik a szükséges eszközök, és mennyi a költsége – mutatott rá a kormányfő.

2024. május 26. 19:48
Orbán Viktor a Patrióta műsorában, nézhető a Mandineren, Fotó: Képkocka, YouTube-videó

Nyitókép: Orbán Viktor a Patrióta műsorában (Fotó: Képkocka, YouTube-videó)

Mint ahogyan a Mandineren is beszámoltunk róla, a miniszterelnököt Bohár Dániel többek között a Fico elleni merényletről, az európai gazdaságról, az új világrendről és az Európai Unió jövőjéről is kérdezte. A beszélgetés fókuszában ugyanakkor az orosz–ukrán háború háború állt, illetve az a stratégia, ami az unió szerint a „győzelemhez” vezet.

Utóbbi kapcsán a kormányfő úgy fogalmazott: „Európa úgy sodródik bele egy háborúba, hogy nagyságrendileg sem tudja megbecsülni, hogy az általa kitűzött katonai cél eléréséhez mik a szükséges eszközök, és mennyi a költsége.

Ennél felelőtlenebb dolgot még életemben nem láttam” 

– mondta Orbán Viktor.

Ezt is ajánljuk a témában

Minden európai háború egyúttal európai polgárháború is, ahol egymást irtjuk” 

A miniszterelnök felidézte, hogy a múlt század két világháborújában Európa nagyjából ötvenhétmillió embert veszített, csak mi, magyarok másfél millió fiatal férfit, többségükben családos embereket. Ha az ő gyermekeik, unokáik megszülethettek volna, ma nem lenne sem nálunk, sem kontinensszerte demográfiai gond – következésképpen migrációs problémák sem. 

Minden európai háború egyúttal európai polgárháború is, ahol egymást irtjuk

– fogalmazott. Hozzátette, a háborúk mindenki számára súlyos gazdasági teherrel járnak a mindennapokban is, ehhez járul a családok fájdalma a veszteségek miatt, összességében pedig leértékelődik általuk a fehér keresztény európai civilizációt. 

Ezért nem terjedhet tovább a háború, meg kell fékezni, kudarcnak kell minősíteni minden fegyveres konfliktust. Ha mégis konfliktus lenne, akkor azonnal izoláció; elszigetelni, lezárni, limitálni, és tárgyalni, nem pedig beleugrani, nemzetközivé tenni, mögé állni és fölnagyítani” – szögezte le Orbán Viktor.

 „A Nyugat a világháború szélén egyensúlyozik” – jelentette ki.

A beszélgetés során az atomháború veszélye is szóba került.  Ezzel kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta, úgy véli, hogy  az európai politikusok taktikai, elrettentő eszközként gondolnak az atombombára, nem ténylegesen bevetendőként.

De amire nem gondolnak egy háború elején, az még megtörténhet annak a végén

ha a legdurvább forgatókönyvek valósulnak meg.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 558 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. május 27. 15:02
pofátIanuI HAZUDIK a FIFDESZ
Gondolkodó56
2024. május 27. 07:35
A liberalizmus?) kontinenseken átívelő erőszakos terjesztése, minden és mindenki átpolitizálása lenne a világbéke záloga?
Lajoss
2024. május 27. 07:34
Az agresszor cinkosa ez a szemétláda…🤮
Türelem
2024. május 27. 07:28
Az ukrán nagykövetség máskor több ügynököt szokott bevetni a mandin, most csak néhányat - orrban, kerek-a-perec - sikerült mozgósítaniuk, ubul, kunfia, átoperált csak hozza a buta DK-s nyugger formáját, idegenként de France is úgy érezte, hogy meg kell védenie Macron háborús terveit, szerinte ideje lenne a frontra küldeni meghalni a magyar fiatalokat. Érdekes, senki sem állított Orbán mellé egy olyan politikust, aki a béke pártján állva védené saját nemzetét, nemzete fiataljai életét, olyan politikust, aki nem akarja a mészárszékbe küldeni gyermekeit, s persze az ukrán fiatalokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!