Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Emmanuel Macron: A „végsőkig” segíteni fogjuk Ukrajnát

2024. május 26. 22:18

„A béke nem kapituláció. A béke nem jelenti az elvek feladását” – mondta a francia elnök.

2024. május 26. 22:18

Nyitókép: JOHN MACDOUGALL / POOL / AFP

Emmanuel Macron francia elnök vasárnap óva intett attól, hogy felhagyjanak Ukrajna katonai támogatásával. „Ma a béke oldalán állni, annyit jelent, mint érvényt szerezni a jognak. A béke nem kapituláció. A béke nem jelenti az elvek feladását” – hangoztatta a francia elnök, akit háromnapos németországi látogatásának kezdőnapján Frank-Walter Steinmeier német államfő fogadott Berlinben katonai tiszteletadás mellett.

„A béke azt jelenti, hogy lehetőséget kell adni egy országnak arra, hogy megvédhesse határait és szuverenitását” – jelentette ki Marcon hozzátéve, hogy egyebek között erről is szó esik majd a bilaterális védelmi- és biztonsági tanács keddi ülésén. Mint mondta, a tanácskozáson hangsúlyozni fogják, hogy „a végsőkig segíteni fogják Ukrajnát abban, hogy ellenállást tanúsítson.

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy fogalmazott, hogy Ukrajnát „felszerelik, elkísérik, kiképezik és felkészülnek minden forgatókönyvre, hogy tartós békét lehessen felépíteni, tehát egy olyan békét, amelyet a nemzetközi jog is tiszteletben tart”. Frank-Walter Steinmeier szintén úgy vélekedett, hogy nem szabad felhagyni Ukrajna támogatásával.

Olaf Scholz német kancellár a nap folyamán úgy nyilatkozott, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „imperialista álmaiért” a számos ukrajnai áldozat mellett havonta 24 ezer orosz katona sebesül meg vagy veszti életét. Legutóbb 24 éve tett francia elnök hivatalos államfői látogatást Németországban. Macront felesége, Brigitte kísérte el Berlinbe.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Helyzetjelentés a végeken

A több, mint 2 éve tartó földi pokolnak súlya azért már kiolvasható az itt élők tekintetéből.

11 órája

Összesen 406 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2024. május 27. 09:17
„A béke azt jelenti, hogy lehetőséget kell adni egy országnak arra, hogy megvédhesse határait és szuverenitását” Ezért támadták meg az oroszok Ukrajnát, mert úgy gondolták, hogy amennyiben Ukrajna NATO bázis lesz, akkor nem tudja majd megvédeni a határait és a szuverenitását.
excan1
2024. május 27. 08:32
"A béke azt jelenti, hogy lehetőséget kell adni egy országnak arra, hogy megvédhesse határait és szuverenitását" Na, ilyen béke meghatározást sem hallottam még soha. Nincs is értelme mondjuk a mondatnak...
masikhozzaszolo
2024. május 27. 07:34
A „végsőkig” segíteni fogjuk Ukrajnát Korábban meg: AMEDDIG SZÜKSÉGES.
gyzoltan-2
2024. május 27. 07:33
Példamutató kiállás a zsidó Macrontól, a zsidóság szent ukrajnai háborúja mellett! Példamutató kiállás a zsidó Zelenszkij mellett! Ilyen példamutató kiállás mellett a zsidóság ügye nem veszhet el! Tudjuk, látjuk, a zsidóság egységét, összefogását, egységes kiállását, s biztosak lehetünk benne, hogy a zsidóság ügye nem veszett el Ukrajnában, az győzelemig lesz viszi a zsidóság..! -ha a világ bele is pusztul, akkor is..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!