Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nyugatról osztották ki Macront: Ha harcolni akar menni Ukrajnába, menjen Stoltenberggel

2024. május 26. 17:23

„Őrültség azt gondolni, hogy fiainkat meghalni küldjük Ukrajnába, vagy a mi fegyvereinket használni arra, hogy Oroszországban öljünk” – mondta Matteo Salvini.

2024. május 26. 17:23
Emmanuel Macron - Luiz Inacio Lula da Silva meeting in Brasilia

Nyitókép: Photo by Mateus Bonomi / ANADOLU / Anadolu via AFP

Jens Stoltenberg kérjen bocsánatot vagy mondjon le, ha Ukrajnába akarnak menni harcolni menjen ő vagy Emmanuel Macron – mondta vasárnap Matteo Salvini olasz helyettes miniszterelnök, a Liga jobboldali párt főtitkára, elfogadhatatlannak nevezve az Oroszország elleni támadás felvetését.

A Liga vezetője szombat este reagált Jens Stoltenberg kijelentéseire, miszerint a NATO-országok enyhíthetnék azokat a korlátozásokat, amelyeket az általuk Ukrajnának szállított fegyverek orosz területen lévő célpontok elleni bevetésére szabtak.

Őrültség azt gondolni, hogy fiainkat meghalni küldjük Ukrajnába, vagy a mi fegyvereinket használni arra, hogy Oroszországban öljünk”

– fogalmazott a római kormány politikusa.

Hozzátette: „ha harcolni akarnak menni Ukrajnába, menjen Stoltenberg, Emmanuel Macron és az összes bombázgató, aki háborút akar. (Stoltenberg) az én nevemben is beszél, mivel a NATO-t képviseli,

kérjen bocsánatot vagy mondjon le.

Az olasz nép semmilyen mandátummal nem hatalmazta fel arra, hogy Oroszországba menjen lőni”.

Mint mondta, veszélyes az, aki újfajta fegyverekről nyilatkozik, melyekkel egy másik országot kell célba venni és máshol kell embereket megölni. „Kezdettől fogva segítséget nyújtunk Ukrajnának katonai, gazdasági, humanitárius támogatással, befogadva a háború elől menekülő nőket és gyerekeket” – fejtette ki.

Az olasz védelmi miniszter is elmondta a véleményét

Az olasz védelmi miniszter, Guido Crosetto hangsúlyozta, hogy Stoltenberg egy szervezetet vezet, és bármilyen állásfoglaláshoz a NATO-tagállamok vezetőinek szavazata szükséges. „Stoltenberg véleménye legitim, de jelenleg hibának számít a drámai feszültség fokozása. Segítsünk Ukrajnának védekezni a harmadik világháború kirobbanása elkerülése érdekében, és hagyjunk nyitva lehetőséget a minél előbbi béke megteremtésére” – nyilatkozta Crosetto, a jobboldali kormánypárt Olasz Testvérek (FdI) politikusa.  

Antonio Tajani külügyminiszter azt mondta, hogy az Ukrajnába küldött olasz fegyvereket az országon belül kell felhasználni. „A NATO tagjai vagyunk, minden döntést testületileg kell meghozni” – hangsúlyozta Tajani, a kormánypárti Hajrá Olaszország (FI) vezetője. Az ellenzéki Öt Csillag Mozgalom elnöke, Giuseppe Conte volt olasz miniszterelnök azt mondta:

Álljatok le! Egyenesen a harmadik világháborúba vezettek minket!”

A baloldali Demokrata Párt (PD) nevében az európai parlamenti jelölt Domenico Tarquinio, a L'Avvenire katolikus napilap volt főszerkesztője kijelentette: „nem bízom olyan urakban mint Stoltenberg, nem hiszek neki és nem bízom benne jobban, mint Putyinban”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 504 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kriszta67
2024. május 28. 06:17
Szép, szép. De mit mond Meloni? Szerinte irthatók az olasz fiatalok?
baby-12
2024. május 27. 12:33
" A balti államok figyelmeztetést küldtek Oroszországnak, kijelentve, hogy készek csapatokat vezényelni Ukrajnába, ha az orosz hadsereg komoly sikereket ér el " Erre mit fog lépni az ukránok illegitim ex-elnöke ? Az észtek, a lettek, litvánok és a lengyelek után ők is területeket akarnak szerezni? Az oroszokat meg lehet érteni, hiszen 2014 óta az ukránok folyamatosan hergelték az orosz medvét, de a Baltikum bölcsen kivárja, hogy az ukránok annyira meggyengüljenek, hogy a területvesztésüket észre se vegyék.. ?
koronaszepe
2024. május 27. 10:49
A valódi békepárti politikus a valódi háborúpárti politikust kívánja megállítani! Ebben a konfliktusban egy háborúpárti aktor van, Oroszország! A szóban békepárti politikusok a valóban háborúpárti ország politikai szövetségeseként követelik a békét, ami nem jelent mást, mint a valóban háborúpárti agresszor totális győzelmét, ergo a szóban békepárti politikusok valójában háborúpártiak! Az illegális, területszerző háború sikerében érdekeltek, ezért dolgoznak a háborúpárti Oroszország zsoldjában!
B_kanya
2024. május 26. 23:38
"Mich99 2024. május 26. 22:57 • Szerkesztve Világos, minden ilyen gazember aki másokat akar hergelni bele a háborúba menjen el maga, aztán majd meglátjuk, hogy szemetes zsákban jönne-e haza, hogy titokban temessék el..." Isten segedelmével egy kis dobozban amit egy TOS-2 sorozat után az egész brancsból kiskanállal fel tudtak vakarni a betonról, amibe beleégtek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!