Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Salvini: Von der Leyen több kárt okozott, mint a jégeső

2024. május 24. 21:27

A jobboldali politikus eddig se szavazott az Európai Bizottság elnökére, a jövőben pedig főleg nem fog.

2024. május 24. 21:27

Nyitókép: JOHN MACDOUGALL / AFP

Nem szavaztam és soha nem fogok szavazni egy olyan emberre, mint Ursula von der Leyen, aki az egyik legrosszabb Európai Bizottságot vezette, és több kárt okozott, mint a jégeső – hangoztatta Matteo Salvini, a Liga olasz párt vezetője egy pénteki sajtótájékoztatóján.

A jobboldali politikus, aki a római kormány egyik helyettes miniszterelnöke, reményét fejezte ki, hogy a júniusi parlamenti választással Európa „a változás mellett teszi le a voksát, amelyet nem Ursula von der Leyennek hívnak”. Salvini hangsúlyozta, hogy pártja kizárólag jobbközép többséget támogat majd az Európai Parlamentben, „vagyis saját politikai oldalunkat, ami kizárja a szocialistákkal való szövetség lehetőségét” – tette hozzá.

Hangoztatta, hogy 2019-ben sem támogatta Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság élére, és most sem fog rá szavazni.

Úgy vélte, a von der Leyen vezette Európai Bizottság az egyik legrosszabb volt, és több kárt okozott mint a jégeső. Megjegyezte: ha Ursula von der Leyen azt állítja, hogy semmi közöset nem tud elképzelni Salvinivel vagy a francia Nemzeti Tömörülést (RN) vezető Marine Le Pennel, „állítsa nyugodtan, mivel kölcsönös” nézetről van szó.

Ezt is ajánljuk a témában

Salvini kijelentette, ő viszont a francia elnök Emmanuel Macronnal nem tud elképzelni semmilyen közös politikai nevezőt, mivel Macron „háborút szít, és katonákat akar küldeni Ukrajnába”. A politikus kijelentette, hogy akármilyen jelöltről is legyen szó a következő Európai Bizottság élére, „ha Macront vagy a szocialistákat támogatja, nem kap támogatást a Ligától”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:06
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­ ­­a­ ­­­s­­­z­­­e­­­x­­i­­ ­p­u­n­­­c­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Nasi12
2024. május 26. 23:31
Pech, hogy Salvini egy lepukkadt Olaszországban van és nem a bajoroknál.
auditorium
2024. május 25. 09:05
Bosszantó, h. a MANDINER szakemberei (igazgatója, moderatora) nem képesek a "SEXYKITTY" ordenáré ingyen reklámait cenzúrázni, mellyel tönkreteszi ezt az eddig sok értelmes olvasó kedvelt fórumát !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
auditorium
2024. május 25. 08:57
A németül tudóknak érdekes cikkeket közöl a DER SPIEGEL Nr.21 - 2O24.máj.18-a száma. A 12-21. old. a 75 éves német történelemmel foglalkozik ezzel a főcimmel: "Nichts gelernt?" ebben már mernek kritikát gyakorolni a volt Bundeskanzlerinnel szemben, főleg a 2O15-ös Willkommenskulturt, aminek következtében feléledt a szélsőjobb. Semmi kritika nem illeti persze az EU-vezetőjét U.v.d.L., mert még hatalma teljében van. Érdemes elolvasni a 68 -71. old. "Italien" cikket is, ebben persze OV-t is megemlitik. Találgatás helyett tudnunk kell, ki kivel alkot majd koaliciót az EU-P-ben és kit zárnának ki egyesek. Szerencsére van olyan párt is, aki nem zárja ki "párttestvéreit" a p r i o r i .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!