Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Lengyel lap: Orbán kegyeiért versenyez Le Pen és Meloni

2024. május 23. 10:16

Az európai jobboldal a magyar miniszterelnök lépését követi.

2024. május 23. 10:16

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

A francia Marine Le Pennek Georgia Meloni olasz miniszterelnök személyében van egy félelmetes riválisa. Az olasz Fratelli d'italia párt az Európai Parlament jobboldalának egy másik frakciójához, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) tartozik, de a politikai színtér egészét akarja vezetni – számol be a Rzeczpospolita. Mint írják:

mindkét nő versenyez egymással, többek között a Fidesz kegyeiért, amelynek vezetője, Orbán Viktor még nem döntötte el, kivel köt szövetséget az Európai Parlamentben.

A magyarok ECR-be való felvételének támogatása többek között a lengyel PiS-től, és Petr Fiala cseh miniszterelnök Polgári Demokrata Pártjától (ODS) függ. Meloni abban reménykedik, hogy ha nagy politikai csoportot épít az Európai Parlamentben, oda az Európai Néppárt (EPP) egy részét is magával viheti.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:15
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­k­­­e­­­l­­­d­ ­a­­­ ­­­s­­z­­e­­x­­­i­­­ ­p­­­u­n­c­­­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
andrea-1974
2024. május 27. 22:01
Én szerintem Orbán megérdemelne egy esélyt az EU élén,aztán vonjunk mérleget két év múlva.Kiváncsi volnék hova jutunk el.Na aztán akkor tessék kiabálni..ezt a két Nőt össze kéne valakinek békiteni egy nagy jobboldal érdekeiért..mert nincs senki aki még szövetséget kötne velük.A jobboldal elárulója EPP meg csak sodródik a ballal...kibaszott Weber.Sok hülye német megválasztotta,remélem már megbánták.Majd 9-én meglátjuk mennyire okos EU-s polgárok vannak.
Lilyana2
2024. május 24. 23:02
Úgy látszik, nagyon kevés politikusnak van még némi agysejtmaradványa. Kevés nőnek, de még kevesebb férfinak! Vagy valagnál is hülyébbek, vagy ótvar dollárszoponcok, akik nem fogják fel, hogy a világháborúban ők is elpusztulnak!
Tommaso
2024. május 23. 16:49
Meloni és Le Pen magyar férfiak kegyeiért versenyez. Nagylelkű leszek. Le Pent meghagyom Orbánnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!