Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Versenyfutás: nagyon fontos kérdésben előzné meg Brüsszel Magyarországot

2024. május 23. 09:58

Állítólag a magyar EU-elnökség kezdete előtt szeretnék elkezdeni a tagsági tárgyalásokat Ukrajnával.

2024. május 23. 09:58

A nyitókép illusztráció. Fotó: KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Az EU vezetői állítólag június végén, a magyar EU-elnökség kezdete előtt szeretnék elkezdeni a tagsági tárgyalásokat Ukrajnával és Moldovával – közölték brüsszeli diplomaták.

Magyarország támogatja az EU bővítését, de többször figyelmeztetett egy háborúban álló ország felvételének veszélyeire, és hangsúlyozza, hogy ideológiai megfontolások nem játszhatnak szerepet. Ahogy Orbán Viktor mondta, Magyarország álláspontja egyértelmű, teljesen értelmetlen, irracionális és helytelen döntés ilyen körülmények között tárgyalásokat kezdeni Ukrajnával – írja a The European Conservative.

Magyarország nem hajlandó megszavazni Ukrajna uniós és NATO-tagságát sem, amíg nem rendezik az etnikai kisebbségi jogok körüli kérdéseket.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter és ukrán kollégája, Dmitro Kuleba januári kárpátaljai találkozója előzetes megállapodással zárult a magyar közösség nyelvi jogainak visszaállításáról, de érdemi lépések azóta sem történtek. Brenzovics László, a KMKSZ vezetője a The European Conservative-nak elmondta, hogy a magyar és ukrán tisztviselők között még mindig folynak a tárgyalások az ügyben.

Ezt is ajánljuk a témában

Éppen ezek a fenntartások teszik valószínűtlenné, hogy a magyar vezetés az uniós elnökség alatt foglalkozni akar Ukrajna csatlakozásával.

Magyarország sürgetőbb témákra akarja összpontosítani a figyelmét, többek közt a migrációra. A magyar kormány részéről Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért és kommunikációért felelős államtitkár kedden kijelentette, hogy Ukrajna csatlakozása során sem lehet ideológiai alapon kivételeket tenni, a feltételek mindenkire egyformán vonatkoznak.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:15
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­­e­l­­d­ ­­a­­ ­­s­­z­e­x­i­­ ­p­­­u­n­c­­i­­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
antal-2
2024. május 23. 14:21
Adjuk oda minenkét nekik!!!
Dorset Naga
2024. május 23. 12:30
Kezdjék. Van húsz évük arra. Minimum. Feltéve, ha a maradék Ukrajna akarja.
leonardodicarpaccio
2024. május 23. 11:46
Ja.... "írja a budapesti székhelyű, MCC által fenntartott The European Conservative".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!