Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Komoly veszélybe került a német demokrácia: a Mercedes megszabja munkavállalóinak, hogy kire szavazzanak

2024. május 23. 14:17

A Mercedes és a Siemens elkötelezett az egyesült Európa mellett, és a sokszínűséget, a nyitottságot, a toleranciát hirdetik.

2024. május 23. 14:17

Nyitókép: CHRISTOPH SCHMIDT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A Mercedes és a Siemens vezérigazgatói a német sajtóban szélsőségességre és populizmusra figyelmeztetnek az európai parlamenti választások előtt. A vállalatvezetők a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ) adott interjúban határozottan felszólították az alkalmazottaikat, hogy menjenek el szavazni, de gondolják meg, melyik pártra adják a voksukat, mert jobb, ha a szélsőségek ellen szavaznak a júniusi EU-s választásokon – szúrta ki az Economx.

A sokszínűséget favorizálják

Az eddigiektől eltérően a június 9-i európai parlamenti választások közeledtével a nagy német munkaadók már nyíltan igyekeznek befolyásolni a választópolgárokat. A lap arra is rámutatott, hogy közös kampányoldaluk szerint az összesen mintegy 1,7 millió munkavállalót foglalkoztató munkaadók

elkötelezettek az egyesült Európa mellett, és a sokszínűséget, a nyitottságot, a toleranciát hirdetik,

amely meglátásuk szerint az innovációs erő forrása és a versenyképesség garanciája a globalizált világban.

A Siemens vezérigazgatója, Roland Busch egyenesen arról beszélt, hogy a rasszizmust hirdető politikai pártok veszélyeztetik a társadalmi kohéziót, mégpedig úgy, hogy bár egyszerű válaszokat adnak az összetett kérdésekre, ám azok „soha nem működnek”.

***

 

 

Összesen 196 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:14
🍓 ️ ­É­­r­t­­é­­k­­e­­­l­­d­ ­a­­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­­ ­­p­­u­­n­c­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
oregur4
2024. május 26. 11:59
Fed74!!! Te kis- esetleg nagy kupac 💩💩💩💩 rakás!!!! Buksika, buksika te kis pedobuzu átoperált munkásőr ivadék! Olyan sötét vagy, hogy a legsötétebb pincében is verőfényes napsütés van hozzád képest!!! Hihihi. Ráadásul fogytok mint nyáron a hógolyó, egy időközi választást se tudtok megnyerni, de még itt a kommentelők között se éritek el az öt százalékot!!! Daloljál buksika, kis kutyuli, akit a vezíre megkötve tart, akkor mit is akarsz??? Egyébként, amíg nem kétharmados, hanem "csak" egyszerű többséggel nem nyertek, addig HALGASS a neved kutyuli, és szólj a gazdidnak, hogy a láncot addig ne oldja el! Höhöhö
2024. május 25. 13:58 Szerkesztve
A cikk címe és a tartalma között komoly ellentmondás van. Az, hogy mindenki jól gondolja meg, hogy kire szavaz, az nem egyenlő azzal, hogy a munkáltató "megszabja". Azon el lehet gondolkodni, hogy mennyire helyes az, ha egy munkaadó kampányol valelyik oldal mellett, de ez nem azonos azzal, hogy megszabja, kire kell szavazni. A szavazófülke magányában aztán az ember úgyis maga dönt, és nem látja a munkaadó (sem), hogy hová húzzák a bürgerek az x-et. A kattintásvadász és hazug cím pedig az újsáírót és a gazdáját minősíti.
nzoltan-818
2024. május 25. 11:51 Szerkesztve
Ha ez igaz, akkor a simán be kell perelni a A Mercedes és a Siemens vállalatokat az egyének lelkiismereti, valamint a választások tokosságának és szabadságának a befolyásolása és az emberi alapjogok, a demokrácia durva megsértésére irányuló törekvése miatt, a Hágai Nemzetközi Bíróságon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!