Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Megfejtette Orbán Viktor álmát egy olasz lap

2024. május 23. 10:19

A magyar miniszterelnök megváltoztathatja az EP erőviszonyait az Il Foglio szerint.

2024. május 23. 10:19

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Európa-párti politikai családok közül egyedül az Európai Néppárt (EPP) tagadta meg a „demokrácia védelmében” közös nyilatkozat aláírását, amely az Európa-párti kordon alkalmazása melletti abszolút elkötelezettséget kívánja kifejezni. A frakcióvezető, Manfred Weber úgy döntött, hogy szemet huny a jobboldali szövetségek előtt, annak érdekében hogy az EPP-pártok visszatérhessenek a hatalomba – írja az Il Foglio.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök álma egy nagy jobboldali szövetség.

A magyar kormányfő 2021-ben az összes jobboldali párt kiáltványát hirdette, amelyhez csatlakozott Giorgia Meloni, olasz kormányfő, Marine Le Pen, francia jobboldali politikus, Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője, Mateusz Morawiecki, a PiS akkori lengyel miniszterelnöke, Santiago Ascabal, a Vox vezetője.

Van egy olyan hipotézis, amely szerint az RN és az AfD közötti szakítás után létrehoznak egy nagy ECR-csoportot, amely felveheti a versenyt a szocialistákkal és a demokratákkal, hogy az EP második formációjává váljon, köszönhetően annak, hogy belép az Északi Liga és a Fidesz.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:15
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­­a­­ ­­s­­z­­­e­x­­­i­­ ­­p­u­­n­c­­­i­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
2024. május 27. 18:10 Szerkesztve
Fed74 és ráadásul Tommaso is!!! Te kis- esetleg nagy kupac 💩💩💩💩 rakás!!!! Buksika, buksika te kis pedobuzu átoperált munkásőr ivadék! Olyan sötét vagy, hogy a legsötétebb pincében is verőfényes napsütés van hozzád képest!!! Hihihi. Ráadásul fogytok mint nyáron a hógolyó, egy időközi választást se tudtok megnyerni, de még itt a kommentelők között se éritek el az öt százalékot!!! Daloljál buksika, kis kutyuli, akit a vezíre megkötve tart, akkor mit is akarsz??? Egyébként, amíg nem kétharmados, hanem "csak" egyszerű többséggel nem nyertek, addig HALGASS a neved kutyuli, és szólj a gazdidnak, hogy a láncot addig ne oldja el! Höhöhö
Nasi12
2024. május 27. 17:49
A képet nézve nem biztos, hogy Viktor felesége örülne a megfejtésnek:)
Tommaso
2024. május 23. 16:31
A felcsúti egyeduralkodó megváltoztathatja az EP erőviszonyait - az Il Foglio szerint. EZ IGAZ. Jelenleg ugyanis a 700 képviselőből 13 FIDESZES. De júniustól a 720-ból csak 10 lesz Orbán pártjának tagja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!