Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Belengette a német védelmi miniszter az új sorozási tervét: készülhetnek a fiatalok

2024. május 31. 09:33

A fiatal férfiak és nők egy kérdőívet kapnának, amelyben fizikai állapotukról, egészségükről és a katonai szolgálat iránti érdeklődésükről kellene nyilatkozniuk.

2024. május 31. 09:33

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

Nyitókép: BERND WUSTNECK / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Boris Pistorius német védelmi miniszter szerdán úgy fogalmazott a Zeit Online-nak a katonai szolgálatról, hogy az nem lehet teljesen önkéntes.

Teljesen kötelezettség nélkül nem fog menni”

– mondta a német védelmi miniszter, hozzátéve, jelenleg olyan szabályozáson dolgoznak, ami lehetővé teszi, hogy fiatalokat akaratuk ellenére is behívjanak.

A Portfolio azt írja, hogy a lapnak Boris Pistorius a következő elképzelést vázolta.

A fiatal férfiak és nők egy kérdőívet kapnának, amelyben fizikai állapotukról, egészségükről és a katonai szolgálat iránti érdeklődésükről kellene nyilatkozniuk.

A kérdőív visszaküldése a férfiaknak kötelező, a nőknek önkéntes lenne. (Aki nem küldi vissza, azt valamilyen módon szankcionálnák.)

A kérdőívet kitöltők közül csak a legjobbakat választanák ki katonai szolgálatra. Első körben 5-10 ezer fiatalról lehet szó, ami Pistorius szerint akár önkéntesekből is összejöhet. A tervek szerint ugyanis a Bundeswehr létszámát a jelenlegi 181 ezerről 2031-re 203 ezerre szeretnék növelni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magyarszo
2024. június 01. 14:18
Miért is öletik meg a szerencsétlen katonákat? Csak azért, mert néhány milliárdos világ kormányt akar. Íme. https://videa.hu/videok/hirek-politika/reszlet-az-and-game-cimu-haboru-amerika-raketa-VI2IXgVDrkyxPc8y A teljes film itt látható. https://videa.hu/videok/tudomany-technika/and-game-feliratos-amerika-atom-atv-zZ0b0nJtjwPnpQzw
atti64
2024. május 31. 12:56
MAJD CSAK UGY FOGNAK TIPLIZNI MINT UKRÁNBA OLYAN LESZ A HELYZET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A KURVA ANYA HARCOLJON ZELLER PATKÁNYÉRT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VeressZoltán
2024. május 31. 12:16
Orbán miatt van ez is.
Maximus Pontifex
2024. május 31. 12:13
A német fiatalok helyében én a jobb karomat lengetném be, elétéve a balt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!