Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Fordult a kocka? Térképen mutatjuk az oroszok hátrálását

2024. május 30. 15:10

Egyre több területet szereznek vissza az ukránok.

2024. május 30. 15:10

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Az elmúlt hetekben az ukrajnai frontvonal kulcsfontosságú pontját egyértelműen a harkivi szakasz jelentette, azon belül is Vovcsanszk városában dúltak a leghevesebb harcok – emlékeztetett a Portfolio.

A lap szerint az összecsapások máig nem szűntek meg, viszont a korábbi trend felborulni látszik, ami azt jelenti, hogy jelenleg már nem az oroszok nyomulnak előre, hanem az ukránok szereznek vissza területeket.

A Julian Röpcke által ismertetett térkép sárga színnel jelzi azt a területet, amelyet az oroszok meg tudtak szerezni ebben a térségben.

A térkép azonban most már azokat a területeket is jelöli halványkék színnel, amelyeket az ukránok vissza tudtak szerezni.

A térképet itt tudja megtekinteni:

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kötter Tamás

Facebook

Idézőjel

Ne engedjük, hogy pénzéhes percemberek ismét lángba borítsák egész Európát!

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. június 04. 12:03
Itt csak a mákos fakocka forog mostanában franciás nickkel..
hegyaljai-2
2024. május 30. 23:15
Az orosz és az ukrán rokon nemzet. Mindketten szeretnek nagyot mondani katonai sikereikről. Senki ne várja el tőlük, hogy pontos adatokat adjanak meg a pozícióikról, vagy a veszteségeikről. A függetlennek mondott források térképein Ukrajna 20 %-a orosz megszállás alatt van. A többi vágyakozás, jóslás, reménykedés. Ha az egyik kommentelő állítása igaz, hogy a következő célpont nem Harkov, hanem a kremencsuki vizierőmű, akkor az oroszok tényleg nem akarnak megállni Odesszáig.
lajajakab11
2024. május 30. 20:24
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
polárüveg
2024. május 30. 18:34
A tavaly nyári sikeres ukrán ellentámadásról is utólag kiderült, hogy oroszlánszerepet vállaltak abban idegen katonák. Persze, hogy nem a NATO. E háború katonai tanulsága közül tán a leglényegesebb, hogy az orosz katonai és háttér alkalmazkodás, átalakítási rugalmasság nagyobb, mint az ukrán, vagy a NATO országoké. Intő jel ez. Isten óvja Európa minden népét!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!