Lengyel újságíró: cenzúrahullám közeleg a Facebookon az európai választások előtt

2024. március 26. 11:38

A platform a Sorosék által finanszírozott NGO-kat fogja felhasználni a közelgő európai parlamenti választások befolyásolására – figyelmeztetett Grzegorz Górny.

2024. március 26. 11:38

Nyitókép: Lionel BONAVENTURE / AFP

 

Nem csak a politikai pártok készülnek az európai választásokra. A Facebook és az Instagram tulajdonosa, a Meta az uniós szervekkel karöltve dolgozik egy „választási műveleti központ létrehozásán” , ahol „szakértők és elemzők” fognak azon dolgozni, hogy elhárítsák a „potenciális fenyegetéseket”. 

A központ figyelni fogja a kibertérben a „dezinformációt és a manipulációt” továbbá a mesterséges intelligenciával való visszaélést, és eltávolít minden olyan tartalmat, amelyet hamisnak, károsnak vagy veszélyesnek ítél.

Más szóval, cenzorként fognak működni 

 – Grzegorz Górny wpolityce.pl lengyel hírportálon megjent cikkében.

Az újságíró szerint az IFCN a Poynter Intézet kezdeményezését is

baloldali és liberális alapítványok finanszírozzák, köztük a Soros György és Bill Gates által támogatottak,

és amelyek élharcosai az eutanáziának, az abortusznak a gender ideológiának, valamint a migrációnak, és emellett az amerikai demokraták legnagyobb adományozói is. „Ki fogja tehát ellenőrizni, hogy semlegesek-e vagy sem?” – tette fel a kérdést az újságíró.

Górny felidézi azt is, hogy a legutóbbi amerikai elnökválasztási kampányban a fősodru média a közösségi oldalakkal együtt hogyan hallgatott el olyan ellentmondásos információkat, amelyek befolyásolhatták volna az elnökválasztás kimenetelét. Legyen szó akár a koronavírussal kapcsolatos információkra, akár Joe Biden fiának hírhedt laptopjával kapcsolatok botrányra.

Az újságíró szerint pedig nem garantálja semmi sem, hogy az EP-választás során ugyanezzel a módszerrel befolyásolják annak kimenetelét.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. április 26. 08:07
Kilépni minden globalista közösségi térből! INDULJON A BANZÁJ!
atti64
2024. április 05. 21:39
FACE,INSTA ,TIK TAK ADATHALÁSZ OLDALAK SZAROK RÁJUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
valerian-0
2024. április 01. 09:38
Ezen ma még lehet csodálkozni? Cukiberg tágra nyitott zsebbel pukedlizik a demokratáknál. Naná, hogy cenzurázni fognak.
polárüveg
2024. március 26. 15:50
A Google és a Facebook képes választókörzetenként szinte hajszálpontos adatokkal szolgálni. Ezek az adatok viszont csak a globalista erőknek álnak a rendelkezésére, és ez egy választókörzetben való győzelmet képes eldönteni. Továbbá képes befolyásolni a kívánt eredményre, és az adatok pontos ismeretével felkészülni a szavazók változtatásával (átjelentkezés, mobilszavazás, semlegesek aktiválása akármivel, stb.) a kívánt eredmény biztosítására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!