Belegyezett az egyik tagállam: immár NATO-fegyverekkel támadhatja Ukrajna Oroszország területét

2024. február 29. 18:19

„Ukrajnának szükség esetén az orosz oldalon lévő katonai célpontokra is csapást kell mérnie” – mondta Jukka Kopra finn parlamenti képviselő.

2024. február 29. 18:19

A finn védelmi miniszter kijelentette, hogy Ukrajna használhatja orosz területek támadására a Finnország által neki átadott fegyvereket – írta csütörtökön a The Kyiv Independent.

Antti Hakkanen közölte, hogy nem szabott korlátozásokat Ukrajnának a neki átadott fegyverekkel kapcsolatban. A finn védelmi miniszter szerint csak azok az államok tiltják meg Kijevnek, hogy az általuk adományozott fegyverekkel támadják meg Oroszországot, amelyek nagy hatótávolságú fegyverrendszereket szállítottak Ukrajnába.

Ukrajnának szükség esetén az orosz oldalon lévő katonai célpontokra is csapást kell mérnie.

Ellenkező esetben ezek a katonai objektumok az ukrán oldalon fognak csapást mérni. Ez egy teljesen legális védelmi harc, amelyet Ukrajna folytat. Az ENSZ alapokmánya lehetővé teszi a szárazföldi határokon átnyúló katonai célpontok támadását”

– mondta Jukka Kopra finn parlamenti képviselő.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: SIMON WOHLFAHRT / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2024. március 04. 20:28
csak mondom, hogy a NATO papírforma szerint védelmi szövetség. papírforma szerint.
fekalogus
2024. március 03. 23:24
Ez szerintem inkább burkolt elismerése annak Finnország részéről, hogy az oroszok által elfoglalt területek Oroszországhoz tartozónak számítanak, ahogy azt ők deklarálták is. Hisz azon túlra a frontvonalról nemigen tudnak átlőni az általuk adományozott fegyverekkel. Ahogy azt állítják is.
trash5
2024. március 01. 15:18
Ez a lényeg: "Az ENSZ alapokmánya lehetővé teszi a szárazföldi határokon átnyúló katonai célpontok támadását" Természetesen a jogtalanul megtámadott ország védekezésére. Fideszkomcsik kedvéért: Ujrajna számára. Ez azt is jelenti, hogy a védekező Ukrajnát segítő harmadik országok saját maguk is jogszerűen, legálisan rombolhatnak le oroszország belsejében katonai vagy a hadigazdaságot segítő célpontokat. Természetesen az oroszokat nem érdekli soha hogy mi legális nemzetközi jogilag, különben eleve nem szállták volna meg Ukrajnát jogtalanul. Majd fenyegetnek is az egész világ elpusztításával. Mint valami őrjöngő óvodás. Viszont fontos az Oroszország saját területét támadó harmadik ország saját belső jogrendjében. Macron teljesen legálisan adhat utasítást oroszországi fegyvergyár elleni támadásra, ettől nem válik támadó államá. Ha az oroszok mégis visszatámadnák Franciaországot, akkor életbe lép a NATO védelmi szakasza, mert Franciaország nem támadó, hanem megtámadott.
muszlim1970
2024. március 01. 00:42
Legboldogabb ország!Biztos attól hogy degeneráltak mind!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!