Nehéz napok: 700 millió eurónyi haditechnikát vesztett Putyin

2024. február 29. 16:11

Az ukránok azt állítják, hogy tíz napon belül tíz orosz repülőgépet lőttek le.

2024. február 29. 16:11

A Mandiner korábban beszámolt be róla, hogy az orosz haderő elfoglalta Avgyijivkát. Ezt követően több szektorban is támadást indítottak:

megindultak Herszonban Krinkij ellen, Zaporizzsjában Robotine ellen, illetve Donyec megyében Avgyijivkától nyugatra és Mariinkától délnyugatra.

Hétfőn az is kiderült, hogy az ukrán csapatok sorra veszítik el az ellenőrzést a Donbasz-medence települései felett: az orosz csapatok már Szjevernét is megszerezték.

Az egyre nyilvánvalóbb orosz sikerek ellenére Ukrajna azt állítja, hogy 10 nap alatt 10 orosz repülőgépet sikerült lelőni.

Az orosz repülőgépek értéke közel 600 millió font (azaz közel 700 millió euró) – írja a Daily Mail.

A lap szerint kedden Ukrajna bejelentette, hogy két orosz Szu-34-es vadászbombázót lőtt le az égből az ukrán hadsereg. Az ukrán védelmi minisztérium ezt követően egyenesen arról beszélt, hogy ilyen jelentős veszteséget az orosz légierő nem igazán tud elviselni.

Az orosz vadászgépek kapcsán a Fighterbomber Telegram-csatorna kezdetben azt állította, hogy „nincsenek veszteségek”, és hogy az ukránok „hazudnak”.

Más orosz csatornák azonban „megerősítették, hogy az ukrán hadsereg legalább egy orosz Szu-35-öst lelőtt”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: ARTUR WIDAK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. március 02. 04:02
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
Jose
2024. március 01. 06:24
"ilyen jelentős veszteséget az orosz légierő nem igazán tud elviselni" Baszki, 300-ból lelőttek kettőt (vagy nyócat tíz nap alatt). Ezt az orosz nem tudja ELVISELNI - mondja az ukrán faszkalap. És CSODÁLKOZNAK, hogy van, aki nem igazán szereti őket, sőt esetleg utálja.
bagira002
2024. március 01. 03:40
Csúzlival lőtték le .
Megtalálta
2024. február 29. 22:37 Szerkesztve
Már van olyan ukrán oldal, amelyik szerint 13 orosz gépet lőttek le február 17. óta. Csak ma, 29-én hármat. Kezd az egész nagyon szürreálissá válni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!