Az oroszok egymás után lövik ki Ukrajna legfejlettebb nyugati fegyvereit (Videó)

2024. február 27. 08:31

Abrams harkocsik, NASAMS légvédelmi rendszer és már az Archer tüzérségi jármű is kipipálva az oroszok részéről.

2024. február 27. 08:31

Nagyon súlyos veszteségeket könyvelhettek el az ukránok hétfőn, írja a Portfolio. Ahogy korábban megírtuk, felvételek érkeztek egy amerikai Abrams harckocsi kilövéséről, illetve egy norvég NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről is. Itt azonban még nem volt vége.

A portál megfogalmazása szerint az orosz csapatok hétfőn 

több olyan harci eszközt kilőttek, amelyről az ukránok korábban nem számoltak még be veszteségként. 

Ezek egytől egyig a nyugati országoktól kapott modern haditechnikát képviselő eszközök voltak: Abrams páncélos, NASAMS légvédelmi rendszer, 

Archer tüzérségi jármű, önjáró löveg. Az utóbbit a felvételek tanúsága szerint az oroszok sztárfegyverével, egy Lancet drónnal szedték le:

A Portfolio emlékeztet: az Archer családot a kétezres évek második felében fejlesztette ki Svédország és Norvégia, szolgálatba 2012-ben állt. „A fegyver a NATO sztenderdnek számító összes 155 mm-es lőszer tüzelésére alkalmas, maga a löveg pedig egy teljesen automatizált toronyban kapott helyet, így a személyzetnek nem kell minden lövés után kézzel újra töltenie a fegyvert.” Tegyük hozzá, az USA is fontolóra vette beszerzését.

A svédek az Archerekből összesen nyolc darabot adtak át

 az ukrán haderőnek. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: X

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
herceg-3
2024. február 28. 10:14
Szépmunka! Csak így tovább! Hajrá Oroszország!
lajajakab11
2024. február 27. 17:35
MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA ÖRÖKLAKÁSSAL! csak a FÉLkegyelműek válaszoljanak!!
lecsokolbasz-2
2024. február 27. 16:29
Ezek mellett a tüzérségi eszközök mellett kéne állnia légvédelmi ágyúnak a drónok ellen. Mi is veszünk néhány lynx-re drónelhárítót.
jovanazugy
2024. február 27. 13:09 Szerkesztve
A nácik nárcisztikusak voltak? Mert ki az az elmebeteg aki egy elmebeteg ideológiát tekint jónak. Ja a nácisztikus, de az tagadja, hogy az, akkor nem is értem az egészet. "Jó fan na," tudom más a kettő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!