Amerikai páncélos lövi szét a nyugati fegyvereket Ukrajnában (VIDEÓ)

2024. február 22. 15:15

Nehéz döntést kellett meghoznia az ukrán hadseregnek.

2024. február 22. 15:15

A Mandiner szombaton számolt be róla, hogy az orosz haderő elfoglalta Avgyijivkát. Azóta kiderült, hogy immár lélektani jelentőségű helynél zajlanak a harcok. Úgy néz ki azonban, hogy

a Zaporizzsja megyében található Robotine elleni orosz támadás eddig még nem járt sikerrel.

A falu azért fontos, mert visszafoglalása a 2023 nyári ukrán offenzíva egyik legnagyobb sikere volt.

Kedden egy érdekes felvétel látott napvilágot. Ezen – állítólag a visszavonulásról készített felvétel – hivatalosan azt mutatja be, hogy egy M2 Bradley 25 milliméteres Bushmaster gépágyúja megsemmisít egy ukrán Leopard-ot (az orosz X-fiók szerint egy 2A6 variánst) és egy másik Bradley-t – szúrta ki a Portfolio.

A lap arra a következtetésre jutott, hogy

a felvételen látható harcjárművek korábban már valószínűleg mozgásképtelenné váltak,

így elvileg a visszavonuló katonáknak nem maradt más választásuk, mint a platformok megsemmisítése, mielőtt azok az orosz katonák kezére jutnak.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: PETRAS MALUKAS / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
recipkoki
2024. február 22. 19:37
Dixtroyrecipkoki 2024. február 22. 16:43 "Videójátékos tapasztalat alapján" zrx8recipkoki Nyugodjatok meg szépen köszönjük ,hogy ideszartatok ,újra és újra beégettétek magatok ,megsajnáltalak höhöö..., Videójátékos tapasztalata segítette az ukrán katonát, aki hatástalanított egy orosz T-90M típusú harckocsit A két jármű közötti különbséget jól szemlélteti, hogy a T-90M-nek 125 milliméter átmérőjű ágyúja van, míg a Bradley-nek csak 25 milliméteres a gépágyúja. A harckocsival azután kellett megütközniük, hogy a kicsivel előttük érkező másik Bradley-nek nem sikerült az akció. Szerhij úgy tüzelt az automata páncéltörő lövedékeivel, ahogyan csak tudott, de egy ponton problémába ütközött. Ekkor ugrottak be neki a videójátékokban szerzett tapasztalatai. https://444.hu/2024/01/21/videojatekos-tapasztalata-segitette-az-ukran-katonat-aki-hatastalanitott-egy-orosz-t-90m-tipusu-harckocsit megsajnáltalak átmentem önkéntes tűzoltóba ...lepösöltem az égő ,szaros pofátok
luxusbatar
2024. február 22. 18:54
A portfolional nagyobb ukránszopó és ukrán propagandát terjesztő oldal a világon nincs.
letsgobrandon-2
2024. február 22. 18:37
Az Oroszoknak így is jó... jól fog mutatni a többi kilőtt trófea közt a múzeumban , Moszkvában
nempolitizalok-0
2024. február 22. 17:28
lajajakab11 Te mikor mész harcolni????? Szükség van rád mint egy falat kenyérre. Amúgy sem kár érted:DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!