A vezető francia napilap is címoldalán foglalkozik Orbán Viktorral

2024. február 16. 10:07

Alaposan átalakulhat az Európai Parlament az idei választásokat követően, a Le Figaro Orbán Viktor és Giorgia Meloni közös képével illusztrálta a szélsőjobboldalinak titulált pártok erősödését.

2024. február 16. 10:07
Meloni és Orbán

Az egyik vezető francia napilap, a Le Figaro Orbán Viktor és Giorgia Meloni képével a címoldalán jelent meg pénteken. A beszámoló szerint a szélsőjobboldali pártok az Európai Parlament felforgatására készülnek az idei választásokon – tegyük hozzá, a Mandinernek nyilatkozó szakérőt szerint csak azért neveznek populistának és szélsőjobboldalinak pártokat, mert azok hisznek az emberekben, a demokráciában, és a választói akaratot próbálják meg érvényre juttatni.

A cikk áttekinti, hogy Európa számos országában megfigyelhető a szélsőjobboldali pártok megerősödése, példaként említve Franciaországot, Olaszországot, Ausztriát, Hollandiát és Belgiumot is.

A szerző kiemelten foglalkozik azzal, hogy a tervek szerint a Fidesz a választásokat követően csatlakozik az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) pártcsaládjához, igaz, a magyarellenes szélsőjobboldali román párt, az AUR máris közölte, hogy nem lép az ECR-be a Fidesszel a „magyarok területi követelései" miatt.

Forrás: Le Figaro

Mint megírtuk, a világ egyik legelismertebb hetilapjában is címlapra került Magyarország, és az Orbán Viktor által képviselt konzervativizmus.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 17. 17:30
Címlapon a csüngőhasú…hatalmas teljesítmény…😂😂😂
auditorium
2024. február 16. 12:10
Ettől retteg a mostani EU-P vezetősége és az összes pc média. Ezért most minden energiát bedobnak, h. a balos globalista-befogadó koalició továbbra is megmaradjon. (nácik elleni tüntetést külföldről érkezett provokálókkal, gyermekvédelmi törvényeket hirdető IMBTQ-genderek, jajveszékelés a svéd Parlament előtt hatalmas molinóval: Hungary not Orban -, bosszú a Nato-tagságuk ellenzése miatt, bár Erdog. fontosabb szerepet töltott be, de vele paroláznak, mert sok török-kurd él Svédo.ban, a magy. börtönök külföldi TV-hiradókban mutogatása : lakatok, láncok és a 4 oldalas panaszlevél felolvasása: patkányok, bolhák, magyarul irott itélet aláiratása stb.
antal-2
2024. február 16. 11:19
Az oltás műkődik!
piramis-2
2024. február 16. 11:14
Az LMBTQ-s liberálnáci, pedofil, buzikat képviselő csürhék csak azért neveznek populistának és szélsőjobboldalinak pártokat, mert azok hisznek az emberekben, a demokráciában, és a választói akaratot próbálják meg érvényre juttatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!