Tusk beismerte: azt nevezi jogállamnak, ami most Lengyelországban történik

2024. január 13. 08:41

Ellenfelei jogtiprással, diktatúra bevezetésével vádolják az új „vezetést”.

2024. január 13. 08:41

Tévéinterjút adott az egy hónapja regnáló Donald Tusk lengyel kormányfő, az első kérdés a börtönbüntetésre ítélt volt belügyminiszterről és helyetteséről szólt. Tusk kijelentette, hogy súlyos bűncselekmények miatt jogerősen elítélt emberekről van szó, írja a hvg.hu.

 Szerinte nem világos, a köztársasági elnök miért nem adott nekik rögtön kegyelmet, 

miért csak egy hosszabb kegyelmezési eljárást kezdett. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mint kiderült, Tusk együttműködne Andrzej Duda köztársasági elnökkel, aki most alkotmánysértéssel vádolja őt, főleg Ukrajna támogatásában. Ezzel együtt Tusk kinyilvánította: az elnök „nyolc éven át szó nélkül tűrte, hogy egykori pártja, a Jog és Igazságosság (PiS) lerombolta a jogrendet”. Szerinte a PiS „olyan visszaéléseit fogják leleplezni az állami cégeknél, hogy mindenkinek égnek áll majd a haja, aki ezeket elolvassa.” 

Tusk képtelen volt egyenes választ adni arra kérdésre, megjegyzésre, hogy törvénysértően neveztek ki új tévés, rádiós és hírügynökségi vezetőket, 

hiszen megkerülték a PiS-többségű Médiatanácsot. Az új vezetőket a cégbíróság első fokon nem is volt hajlandó bejegyezni! „Ha ez jogerőssé válik, akkor más megoldást keresnek, de feltétlenül törvényesen” – hangzott a ködös válasz.

***

Nyitókép: MTI/PAP/Adam Warzawa
 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. január 14. 16:17
lacika-985 szerint "a lengyel helyzet az ukrán majdan rozsaszinebb változata" lacika-985 ezzel végtelen tudatalanságát ismerte be. Lövése sincs semmiről. Az egyik országban a választási igéretét megszegő elnök ellen kezdődtek jogos tüntetések, amelyek az elnök elmeneküléshez, majd választások kiirásához vezettek. Azóta a választásokon győztesek vezetik az országot, ( a nép által óhajtott, nyugati irányba). Lengyelországban egyből szabad és demokratikus választásokat tartottak, amelyen az ellenzék úgy győzött, hogy közben a lengyel Közmédia pont úgy a kormánypropaganda HAMIS szócsövekét funkciónált, mint Orbanisztánban. Nagy gratula Tusknak, hogy ilyen (un-fair) ellenszélben is sikerült neki.
Tommaso
2024. január 14. 16:11
Az egyeduralomra törő Kaczynski-rezsim demokráciarombolása után a jogállamiság helyreállítása nem megy egyik napról a másikra. Első lépésként a pártpropaganda-szócsővé silányitott Közmédiát kell megtisztitani a PiSis hirhamisitó bandától. Ez már folyamatban van. Az államfőként leszerepelt Duda is akadályozza a rendteremtést. Ő mindvégig és még most is, egykori Pisis pártja érdekében ténykedik, és nem úgy, ahogy minden lengyel elnökének kellene. Pártsemlegesként. MONNYONLE!!! ( mondaná Józsi bácsi)
lacika-985
2024. január 13. 20:47
A lengyel helyzet az ukri majdan rozsaszinebb változata .. Érdekes dolog hogy a balliberális parazita banda soha sehol tisztességesen nem nyert meg semmit . Mára már a cél szentesiti az eszközt lett a bevett és demokratikusnak nevezett szokás - amibe minden belefér , még az emberáldozat is .. Ha meg veszitenek akkor áll a bál mert demokrácia sérül.. Arról nem beszélnek hogy az ő demokráciájuk az másokra nézve rabszolgaságot jelent ...
Infidel
2024. január 13. 16:35
Kívánom ennek az uniós bértollnoknak minden úgy történjen ahogy elképzelte ! Kevesebb mint egy évet adok neki a lámpavasig. A lengyelekkel nem fog menni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!