Nekiment az ukrán külügy Ficónak: szerintük ők azért küzdenek, hogy az oroszok ne tudjanak betörni Szlovákiába

2024. január 22. 14:12

„A területi integritással kapcsolatban nem lehet kompromisszumot kötni. Sem Ukrajna, sem Szlovákia, sem más ország esetében” – fogalmazott Oleg Nikolenko.

2024. január 22. 14:12

A Mandiner beszámolt róla, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök szombaton arról beszélt, hogy az Ukrajna elleni orosz háború befejezésének egyetlen módja az, ha Kijev átadja területének egy részét a megszállóknak, és kijelenti, hogy nem kíván NATO-tag lenni.

Ezt a kijelentést nem hagyta szó nélkül Oleg Nikolenko, a kijevi külügyi tárca szóvivője a Facebook-oldalán.

A területi integritással kapcsolatban nem lehet kompromisszumot kötni. Sem Ukrajna, sem Szlovákia, sem más ország esetében”

– írta.

Oleg Nikolenko szerint az ukránok éppen azért küzdenek, hogy az oroszok ne tudjanak előrehaladni akár Szlovákiába is.

A Mandiner csütörtökön ehhez hasonló véleményt fogalmazott meg Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere is. Klicsko egész Németországnak üzent. „Szeretném megragadni az alkalmat és üzenetet küldeni Németországnak: megvédjük az országunkat, de megvédjük az egész Európai Uniót is.

Soha nem szabad lebecsülni Oroszországot. Putyin addig megy, ameddig mi engedjük neki”

– fogalmazott.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Oleg Nikolenko Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. január 23. 18:18
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
pipa89
2024. január 23. 11:51
Az ukrán külügy = Langley.
Brennero
2024. január 23. 11:25
Ėrdekes,hogy milyen lengyel feje van.
tetx
2024. január 22. 21:56
Szóltak már ennek a fuckrán parasztnak, hogy nem is akarnak a ruszkik oda bemenni, csak a nagypofájú gané fuckránok arcát szabják kisebbre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!