Klicsko kemény üzenetet küldött Németországnak: „Putyin addig megy, ameddig mi engedjük neki”

2024. január 18. 22:03

„Hónapok óta hatalmas lőszerhiány van” – közölte a tragikus hírt Kijev polgármestere.

2024. január 18. 22:03
Vitalij Klicsko szerint bármikor átterjedhet egész Európára az orosz-ukrán háború.

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere interjút adott a Bildnek.

Hónapok óta hatalmas lőszerhiány van”

– jelentette ki Klicsko rögtön az interjú elején. Kijev polgármestere arra is felhívta a figyelmet, hogy ez lélektani szempontból is iszonyú az ukrán hadseregre nézve. „A lőszer az első számú kérdés, amikor a fronton lévő katonákkal beszélsz” – mondta. Vitalij Klicsko azt is kifejtette, hogy csalódott a Bundestag azon döntése miatt, amely szerint elutasították a nagy hatótávolságú Taurus cirkálórakéták Ukrajnába szállítását.

Az interjú végén Kijev polgármestere egész Németországnak üzent. „Szeretném megragadni az alkalmat és üzenetet küldeni Németországnak: megvédjük az országunkat, de megvédjük az egész Európai Uniót is.

Soha nem szabad lebecsülni Oroszországot. Putyin addig megy, ameddig mi engedjük neki”

– mondta.

Majd így folytatta Klicsko: „minden német politikusnak meg kell értenie, hogy a háború jelenleg Ukrajnában van, viszont könnyen átterjedhet egész Európára”.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Stier Gábor

Demokrata

Idézőjel

A Volodimir Zelenszkij iránti bizalom látványosan csökken, és a katonai sikerek elmaradásával párhuzamosan mélyülnek a törésvonalak az eliten belül is.

***

Nyitókép: HENDRIK SCHMIDT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pistor
2024. január 22. 16:36
Bekapott pár kemény ütést életében...Most meg magától az élettől fogja...
blondibarbi
2024. január 22. 15:48
2 éve eltartottak, vajon miért ? Az ukrán rezsim Amerika érdekeit védi, senki másét ! A nép meg nem számít, dögöljenek csak az emberek...
MadoxHUN
2024. január 20. 08:15
Idióta ez a faszi! Putyin, nem fog felesleges terhet venni a saját vállára! Minek akarna egy olyan Ukrajnát, amelyikbe az EU számítások szerint, csak azért, hogy a háború előtti szintre elérjen, közel 860 milliárd euróra lenne szükség!!
Tboyka
2024. január 20. 08:02
Na itt a bökkenő. Úgy látszik senkit nem érdekel sem Kijevben, sem a nyugaton, hogy Putyin miért is kezdte el ezt az egész háborút. Kb 25 évvel ezelőtt Putyin nagy ellen érzésekkel engedte meg, hogy keleti irányban bővítsék a NATO-t. Akkor a nyugati országokat magába foglaló NATO írásban megigérte, hogy tovább nem terjeszkedik kelet felé. Na ezt az ígéretét szegte meg a NATO, mikor Ukrajnát be akarta venni a NATO-ba. Akkor volta képen ki is kezdte el ezt az egész haborúsdit? Moszkva egyenesen megmondta, hogy ha beveszik Ukrajnát a NATO-ba, nem foglja tétlenül nézni. Ennyit az egész háborúról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!