Német főparancsnok: Egy napon Németországnak védelmi háborút kell indítania Oroszország ellen

2023. december 10. 11:35

A főparancsnok úgy véli, többé már nem lesz visszatérés az ukrajnai háború előtti időkhöz, ezért a németeknek hozzá kell szokniuk a védelmi háború gondolatához.

2023. december 10. 11:35
null

Carsten Breuer, a Bundeswehr főparancsnoka szerint „egy napon Németországnak valószínűleg védelmi háborút kell vívnia Oroszország ellen” –  írta meg az unian.net.

A főparancsnok úgy látja, hogy már nem lesz visszatérés az ukrajnai háború előtti időkhöz, ezért a németeknek igenis hozzá kell szokniuk a védelmi háború gondolatához. 

Arra a kérdésre, hogy a Bundeswehr adott esetben képes lesz-e megbirkózni egy NATO elleni orosz támadással az ukrajnai háború befejezése után, Breuer azt mondta, nincs más választásuk.

Meg tudjuk védeni magunkat, és meg is fogjuk védeni

– szögezte le. Emellett hangsúlyozta, hogy a Bundeswehr (Németország Szövetségi Védelmi Erői) hosszú éveken keresztül a nemzetközi válságok kezelésére összpontosított, és még mindig nem rendelkezik a szükséges felszereléssel.

A közelmúltban Németország újabb katonai segélycsomagot küldött Ukrajnának, mely tartalmazott lőszereket, drónokat, gránátvetőket és teherautókat.

***

Nyitókép: Christophe Gateau/picture alliance via Getty Images

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 352 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anonymtalan2
2023. december 12. 20:24 Szerkesztve
Ezt nem volt elég kétszer már eljátszanotok? Azoknak is milyen jó lett a vége...
tikkadt-szocske
2023. december 12. 20:13
"Meg tudjuk védeni magunkat, és meg is fogjuk védeni" Ehhez kétség sem fér, bár gondolom a hoholoknak ajandékozott fegyverek és egyébb harci felszerelések hiányában és egy lepukkant sereggel nem lesz könnyű menet.
HunCsz
2023. december 12. 07:33
Na te barom abból a Führer 2.0 projektből mi ki fogunk maradnánk most az egyszer. Még szerencse, hogy parityával a kvóta picsák és végbél valásügyi vezetők mennek a világ elpusztitására többszörösen képes Armagedon ellen. Hajrá vén szaros náci és 360 fokos kvota picsa
bbalu56
2023. december 11. 23:16
A kamerádék meg vannak zakanva, majd kapnak a nyakukba egy atombombát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!