Lázárnak nagy tervei vannak: ingyen utazhatnának a 14 év alattiak az egész országban

2023. november 27. 22:45

Komoly szándék van, kormánydöntés még nincs.

2023. november 27. 22:45
null

Teljes egészében ingyenessé tennék Magyarországon a 14 év alattiak utazását tömegközlekedéssel – jelentette be Lázár János hétfő este a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Nagyvállalati Klubjában, számol be a vg.hu. Bár konkrét kormánydöntés még nincs, a Világgazdaság szerint Lázár szavaiból egy komolyan vehető szándék rajzolódott ki.

A lap cikke szerint a miniszter a klubesten arról is beszélt, hogy az ország- és vármegyebérletek megjelenésével soha annyian nem használták még a MÁV és a Volán járatait, mint 2023-ban. „Mintegy 50-100 ezer olyan új bérletes jelent meg a rendszerben, akik eddig nem használták a közösségi közlekedést” – mondta Lázár, megjegyezve, hogy a tömegközlekedés szolgáltatása minimum kifogásolható.

Lázár azt is leszögezte: az ő felfogásában a tömegközlekedés, azon belül is a kötött pálya áll az első helyen a fejlesztések terén. Ennek kapcsán pozitív eredményként megemlítette, hogy soha ennyien nem használták a közösségi közlekedés hálózatát Magyarországon, mint az elmúlt időszakban.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
trash5
2023. november 28. 15:52
És ugye nem az a terv, hogy a fidesz által az utolsó fillérig kirabolt Budapest és az ellenzéki városok állják ennek a költségét. Vagy de?
blackorion93
2023. november 28. 14:22
KariGeri után szabadon xD Támogatom, a "szerény" adóból csak telik rá valahogy ;)
mrmunder
2023. november 28. 10:11
végre egy tisztességes kommunista ember
I feel the earth move under my feet
2023. november 28. 09:45
Lázár-kommunizmus.. Egyedül azt szopatják, aki dolgozik és az átlag felett keres. Attól behúznak minden egyes adóforintot, hogy a Lázár félék szétosztogathassák. Jani egy pojáca.. a következő választás után amúgy is megy a levesbe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!